Behandelingen

Elke ooglaserbehandeling of type lensimplantatie heeft zijn eigen voor- en nadelen. De klinieken op deze website zullen u goed adviseren maar het is ook belangrijk dat u zelf weet wat de verschillen zijn en welke behandeling u het liefst wil laten uitvoeren.

 • ReLEx SMILE

  Bij de ReLEx Smile behandeling maakt een laser een dun schijfje (lenticule) in de middelste laag van het hoornvlies. De chirurg haalt het schijfje er via een kleine opening uit, waarna de brilsterkte gecorrigeerd is.

  Lees meer over ReLEx SMILE
 • FemtoLasik

  Bij Femtolasik maakt een laser een dun flapje dat opengeklapt wordt door de refractiechirurg. Een tweede laser corrigeert vervolgens de oogsterkte. Hierna wordt het flapje weer teruggeklapt.

  Lees meer over FemtoLasik
 • Lasek / PRK / TransPRK

  Zowel bij Lasek, Prk als TransPRK wordt er géén flapje gemaakt in het hoornvlies. De toplaag (epitheel) wordt slechts weggehaald met alcohol (bij PRK en Lasek) of met een laser (TransPrk). Daarna corrigeert een laser de vorm van het hoornvlies.

  Lees meer over Lasek / PRK / TransPRK
 • Lasik

  Bij Lasik maakt een micro-keratoom (mesje) een dik flapje in het hoornvlies dat opengeklapt wordt door de refractiechirurg. Een tweede laser corrigeert vervolgens de oogsterkte. Hierna wordt het flapje weer teruggeklapt.

  Lees meer over Lasik
 • Implantlenzen

  Als alternatief voor ooglaseren of wanneer u een hoge oogsterkte heeft kan een lensimplantatie wellicht een oplossing bieden. Mocht blijken dat u achteraf klachten heeft dan kan de ingreep weer ongedaan gemaakt worden.

  Lees meer over Implantlenzen
 • Oogafwijkingen

  Onze ogen zijn ons venster naar de wereld. Bepaalde afwijkingen zoals bijzienheid, verziendheid en/of een cilinder zorgen ervoor dat we niet scherp kunnen zien. Dit kan vaak gecorrigeerd worden door ooglaseren, een lensimplantatie, een bril of contactlenzen

  Lees meer over Oogafwijkingen
 • Risico's

  Iedere medische behandeling kent risico's. Ooglaseren en lensimplantaties zijn geen uitzondering daarop. Laat u goed voorlichten!

  Lees meer over Risico's