Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Implantlenzen

Implantlenzen zijn een veilig alternatief voor ooglaseren. In sommige gevallen zijn ze een nog betere keuze en af en toe zelfs de enige oplossing om zonder bril of lenzen door het leven te kunnen gaan.

Enkele grote voordelen van implantlenzen zijn:

  • Bij ernstige klachten kan de ingreep ongedaan gemaakt worden  
  • Bij implantlenzen die voor of achter uw iris of ter vervanging van uw eigen ooglens geplaatst worden blijft uw hoornvlies volledig intact. Dit heeft grote voordelen voor de stabiliteit en sterkte van het hoornvlies
  • Ze zijn ook geschikt voor mensen met (zeer) hoge oogsterktes die niet in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling

De ontwikkeling van implantlenzen kent net als ooglaseren een lange geschiedenis. Inmiddels zijn er veel soorten op de markt. Sommigen kunnen alleen bijziendheid corrigeren, andere zowel bijzienheid als verziendheid en de meest geavanceerde zorgen zelfs voor goed zicht op alle afstanden. Ook wanneer u een leesbril heeft zijn er inmiddels lenzen die geplaatst kunnen worden om dit te corrigeren.

Twee soorten implantlenzen

1) Voorzetlenzen. 
In deze categorie zijn er weer drie onderverdelingen:

  • lenzen die IN het hoornvlies geplaatst worden, de inlaylenzen
  • lenzen die vóór de iris (het gekleurde deel van het oog) geplaatst worden zoals de Artisan of Artiflex lenzen
  • lenzen die direct achter de iris geplaatst worden

2) Vervanglenzen
Deze worden geplaatst ter vervanging van de eigen natuurlijk ooglens. Deze bevindt zich achter de iris, het gekleurde deel van het oog. Vervanglenzen worden voornamelijk gebruikt om geen leesbril meer nodig te hebben of bij (beginnende) staar. 

Enkele voorbeelden van implantlenzen

implantlenzen_2

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de ooglaseren vergoeding door de zorgverzekering in 2020.