Lasik

De Lasik behandeling bestaat sinds 1995 en is bij miljoenen mensen toegepast over de hele wereld. LET OP: Sommige klinieken noemen de Femtolasik methode nu gewoon 'Lasik' maar in deze tekst schrijven wij over de Lasik behandeling die met een mesje wordt uitgevoerd.

De traditionele Lasik behandeling bestaat uit vier stappen:
1) Een mesje (micro-keratoom) maakt een flapje in het hoornvlies van  90-160 micron (160/1000 mm). 
2) De refractiechirurg klapt het flapje open
3) Een excimer laser corrigeert de oogsterkte. Kiest u voor een (meestal duurdere) wavefront behandeling dan worden ook subtiele zichtafwijkingen gecorrigeerd.
4) De refractiechirurg klapt het flapje weer dicht en zorgt dat dit goed op zijn plaats ligt. 
 

Als het flapje op zijn plaats ligt, zuigt zich dit vast aan het hoornvlies eronder. Hierna groeit er langzaam een nieuwe epitheellaag over het oog wat het flapje op zijn plaats houdt.

Door de ontwikkeling van de technologie zijn de volledig door lasers uitgevoerde behandelingen zoals Relex Smile, Femtolasik en TransPRK  inmiddels veiliger en nauwkeuriger dan Lasik. 

  • maxresdefault (2) Stap 1: De refractiechirurgie plaatst de microkeratoom op het oog. Met lichte zuigkracht wordt het op zijn plaats gehouden.
  • wpid-Photo-Feb-27-2013-945-AM Stap 1.1: het mesje in de microkeratoom snijdt het flapje
  • femtolasik_2 Stap 2: De refractiechirurg lift het flapje
  • femtolasik_3 Stap 3: de excimerlaser corrigeert de vorm van het hoornvlies. Hierna klapt de chirurg het flapje weer dicht.

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de ooglaseren vergoeding door de zorgverzekering in 2020.