Nachtzicht na het laseren van ogen

02/07/2018

In de realiteit is het zo dat elk medicijngebruik of elke chirurgische ingreep in principe neveneffecten met zich kan meebrengen. Meestal zijn neveneffecten bij ooglaseren tijdelijk van aard, zoals in het geval van halo’s en schitteringen.

HET NATUURLIJKE HERSTEL VAN HET HOORNVLIES
Door de reactie van het hoornvlies op de ingreep kunnen halo’s (lichtkringen) en schitteringen in het donker die een patiënt na een ooglaserbehandeling ’s avonds ondervindt bijna niet vermeden worden. Ongeacht de afwijking, de leeftijd of de individuele ervaring tijdens de ingreep heeft vrijwel elke patiënt hier last van. Halo’s verschijnen rond lichtgevende bronnen en hebben echt de vorm van een kring, terwijl schitteringen eerder lichtstralen zijn die uit de lichtbron lijken te komen.

Sommige patiënten zien deze halo’s en schitteringen enkele maanden, terwijl anderen deze lichteffecten niet zo lang zien. In welke mate u deze effecten ook ziet, u hoeft er zich geen zorgen in te maken. Deze lichteffecten zijn niet meer dan een onderdeel van het natuurlijke genezingsproces van het oog.

Het duurt ongeveer drie maanden voor de zwelling die het oog tijdens de ingreep heeft ondergaan, volledig verdwijnt. Het is niet ongewoon om gedurende de eerste drie maanden na de ingreep last te hebben van deze lichteffecten als het donker is.

EEN NIEUWE GENERATIE LASERS
Zoals reeds vermeld, kunnen deze lichteffecten zich voordoen als onderdeel van het natuurlijke genezingsproces na een laser ingreep. De oorzaak hiervan is dat het oppervlak van het hoornvlies na de ingreep veranderd werd. De manier waarop u het licht waarneemt, zal dan ook veranderd zijn. Het is dus niet meer dan normaal dat hierop een periode van aanpassing en genezing volgt.

Met de huidige apparatuur komen halo’s en schitteringen echter minder voor. In vergelijking met de beginjaren van de ooglaserchirurgie hebben patiënten niet alleen minder halo’s, ze gaan ook sneller weg. Waar het vroeger een volledig jaar kon duren voordat men de halo’s en schitteringen niet meer zag is dat nu meestal na enkele maanden.

Halo’s en schitteringen zijn dus een onderdeel van het herstel. Het is belangrijk er niet al te veel op te letten en vertrouwen te hebben dat ze weggaan.

Heeft u een vraag over ooglaserchirurgie? Heeft u een vraag over ooglaserchirurgie? Dan kunt u ons deze gerust hieronder stellen via onze contact pagina. Om telefonisch in contact te komen met een van onze ooglaserchirurgie specialisten, kunt u terecht op het nummer 016 585958.
Verder kunt u ons bereiken via de contactopties op onze pagina op Ooglasertrefpunt.nl

Ga naar betreffende kliniek:

Medifocus, Oud-Heverlee