110% meegevallen

Door Jenny op 9 augustus 2010

Ik heb 16 juli jl. mijn ogen laten testen om te beoordelen of ik in aanmerking kwam voor laseren. Er kwam uit dat ik Lasik met Wave Front nodig heb. Wave Front is verplicht als je pupil groter is dan 7mm.

Mensen die denken dat ze voor 595,= per oog klaar zijn zullen bedrogen uitkomen. 595,= is een VANAF prijs. Tot -2 is het 595,= per oog, daarna word het duurder. Bij mij werd het behoorlijk duurder. Optie 1) met intralase kwam op 3300,=. Optie 2) zonder intralase kwam op 2790,=. Ik vond dit vrij duur en heb dit ook aangegeven, daarop werd mij een korting aangeboden van optie 1) 500,= en optie 2) 450,=. Ik had het idee dat als je niets vraagt je niets krijgt. Ik heb gekozen voor optie 2.

Gister 06 aug. ben ik geholpen in Eindhoven. Ik was niet echt zenuwachtig of bang maar vond het wel erg spannend. Het personeel was echt heel vriendelijk. Nog even een aantal testjes doen en toen was het zover.

Eenmaal op de stoel werd ik gerustgesteld door de zuster. Mijn ogen zijn vrij klein dus de oogspreider was niet zo,n fijn gevoel op mijn oog maar het deed geen pijn. Daarna werd het flapje gemaakt, ook hier geen pijn maar wel een behoorlijke druk op je oogbol. Het laseren zelf stelt helemaal niets voor. Een knetterend geluid voor een seconde of 20. Daarna flapje weer terug en druppels in het oog. Even 10 minuten in een donkere kamer waarna de arts opnieuw naar je ogen kijkt of de flapjes goed zitten en dan mag je naar huis.

Ik heb absoluut geen na-pijn gehad. Een uurtje een licht branderig gevoel daarna niets meer. 4 uurtjes met de ogen dicht en toen de eerste druppels. Toen ik mijn ogen open deed kon ik al scherp zien. daarna ben ik naar bed gegaan. Vanmorgen deed ik me ogen open en alles was scherp en had helemaal nergens last van.

Zojuist op de eerste controle geweest en de optometrist kon de gister gemaakte flapjes al niet meer zien. Ik raad het echt iedereen aan. Ik had dit 10 jaar eerder moeten doen.