160% zicht achteraf maar.. bezint eer ge begint

Door Antonio Belchi Cascales op 10 september 2016
Men heeft mij gevraagd om mijn ervaring omtrent de Relex Smile mee te delen op deze website. Ik wil dit dan ook doen en jullie mijn verhaal vertellen hoe ik het heb ervaren zonder eenig invloed van andere! Ik heb veel aan deze site gehad en aan de verhalen die zijn verteld vooraleer ik de uiteneindelijke stap heb gezet en wil dit dan graag ook terugdoen voor anderen.

Het begon allemaal met wat opzoek werk op google en na veel goede reviews en youtube filmpjes te hebben bekeken, heb ik contact opgenomen met MEDIFOCUS en de behandelende arts Dr. Van Cleynenbreugel. Het was mij specifiek te doen om de RELEX SMILE methode omdat ik absoluut niet wou weten van een flapje op mijn oog!

Na een afspraak telefonisch te hebben gemaakt mocht ik langsgaan voor een controle. Het bleek dat ik wel geschikt was voor Relex Smile maar dat ik een redelijk hoge cilinder in mijn ogen had waardoor de arts naar mijn mening toch een beetje twijfelde en mij voorstelde om een tussenweg te pakken tussen de flapjesmethode (dacht LASIK) en RELEX SMILE, de naam is mij even ontglipt. Maar ik was hier niet voor te vinden en na eenig onderling overleg stelde de arts mij gerust dat hij het volste vertrouwen had in zijn kunde en de technologie gepaard met deze behandeling.

Ik maakte een afspraak voor begin Juni. Dit was ongeveer twee maanden na de controle, het kon veel eerder maar omdat het financieel aspect nog niet in orde was moest ik dus wachten. Het was een zenuwslopende twee maanden dat kan ik je wel vertellen, je leest heel veel slechte verhalen en ik had dan ook koude voeten gekregen en had afgebelt. Maar na twee weken terug de afspraak laten doorgaan...

Mijn sterktes even tussendoor waren:
Rechter oog -3,25 cilinder -1,75 x 176
Linker oog -2,5 cilinder -2,75 x 178

- Dag van de operatie. (vergeet je zonnebril niet!!! had ik dus wel gedaan) Je word gerust gesteld en krijgt druppeltjes in je ogen en een schortje en een mutsje op. Na een wachttijdje mocht ik op de tafel zitten. Ze positioneerde mij goed en werd onder de laser geschoven. De arts begeleide me verbaal goed doorheen het hele process maar ik wist wel wat er ongeveer gaande was na mijn 2 maand durende youtube-spree. Maargoed, ik kreeg een heel onconfortabel oogklemmetje aan, dat was echt wel vervelend, je wil dichtknijpen maar die drang moet je weerstaan. Het zuignapje werd op mijn oog gezet en dan moet je naar het lichtje blijven kijken.

Mijn eenigste angst eigelijk was dat ik opeens een onverwachte oogbeweging zou maken en dat mijn oog om zeep zou zijn. Er zit een beveiliging in voor zo een situaties zij de arts, maar in hoeverre is deze nauwkeurig en als je oog half gelaserd is hoe gaat dat dan verder... Maargoed, dit gebeurde dus niet en kon 20seconden in de laser kijken zonder te bewegen. Dan zie je alles wazig en word je onder de microscoop geschoven. Hij haalt het lensje los aan de boven en onderkant. Ik moet zeggen persoonlijk vond ik dit zeer onprettig en voelde ik het wel hoor. Ik denk misschien dat er iets te weinig verdoving werd gebruikt of te snel ofzo. Maar dit heb ik aan de andere kant dus niet gevoeld deze was volledig pijnloos.

Goed het lensje is los en word eruitgehaald. Dan zie je nog niet scherp hoor. De ganse dag zal dit nog duren. Oogklem los, druppeltjes en klaar. Dan de andere kant zelfde procedure.
Nu je klaar bent zie je wel wat maar totaal niet scherp. Je mag naar huis en heb mijn ogen op de terugweg dichtgehouden en mij aan het voorgeschreven druppelschema gehouden de ganse dagen en weken erna ook stipt!

Die dag bijna volledig geslapen met wekker op voor de druppels. De dag erna branden je ogen een beetje maar valt mee, je kan dan al een heel stuk beter zien. Ben blijven druppelen en veel gerust. Derde dag zag je eigelijk al heel scherp. Ik kon de tweede dag al tv kijken en de derde dag dus zag ik alles al heel scherp. Ben in totaal 6 dagen thuis geweest voor ik terug moest gaan werken.
v Maandag beginnen met werken. Ik kan je verzekeren dat was alles behalve fijn! Ik had heel heel droge ogen en als reachtruckchauffeur die in de wind moet rijden kan ik je verzekeren je gaat door een hel! Ik wou dat ze mij dit toch op voorhand hadden verteld van deze droogte. Gelukkig is dit tijdelijk maar de eerste week werk was echt vermoeiend en heel onaagenaam en zelfs pijnlijk. De weken erna werd het beter en beter en na 2-3 weken heb je er eigelijk totaal geen last meer van en is de droogte weg. Terug als voor de operatie. Ik heb van nature droge ogen en vaak last maar dus is nu dus gwoon hetzeflde als voor de operatie. Het is niet erger of beter geworden, alles in orde dus.

Op controle
Alles in orde links 160% zicht rechts 125%. Verder niets te melden, khad nergens last van alleen van dus de tijdelijke droogte en soms wat wisselend scherpte in beeld.

Tweede controle
Links 160% en rechts 160%. Niets te melden alles in orde.

Ik moet wel zeggen dat ik rechts een klein beetje waziger zie dan links. Maar nog wel atijd heel scherp. Ik had er soms wel een beetje last van want het lijkt dan of je een beetje wazig beel en een scherp beeld over elkaar hebt, een apparte ervaring. Maar nu is dit wel een pak beter, ik denk dat er gewoon een beetje gewoonwording nodig is aan deze nieuwe situatie.

Nu 9 september, 3 maanden na mijn operatie heb ik nergens nog last van. Niet van droogte en ook niet van de halos die ik in begin wel een beetje had. Ik zie perfect zonder bril met een sterkte van 160%. Ik kon niets beters wensen.

Als iemand mij zou vragen als ik met de kennis die ik nu heb, de operatie opnieuw zou doen, zou ik zeggen: JA, Ongetwijfeld, de voordelen zijn het echt waard tegenover de tijdelijk ongemakken. Al moet ik dit wel een beetje nuanceren. Ik zou de cijfers omtrend het succes van RELEX SMILE niet blindelings vertrouwen. Het is en blijft een commercieel product uiteindelijk. Bedenkt voor uzelf dat er een kans is dat het mis kan gaan! Ze gaan zegge dat de kans klein is, en dat kan wel zo zijn, maar hoe klein ook, de kans is er! Denk aub goed na voor je eigen als het het waard is! Persoonlijk zou ik niet kiezen voor een behandeling in Turkije omwille van eventuele complicaties. Gewoon lekker in belgie bij een kliniek met hoge waarderingen. Dan maar 2000€ meer. Maar ieder z"n eige gedachte natuurlijk.

Dit is een beetje in het kort mijn ervaring met de operatie. Ik beantwoord graag vragen die jullie eventueel hebben vanuit mijn eigen ervaring.

Groetjes Antonio