Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Al met al een super ervaring

Door Steve Klapper op 21 november 2013

Ik heb ruim 20 jaar lenzen gedragen, maar op een bepaald moment ging dit niet meer. Daarop 2 brillen aangeschaft wat in het begin nog wel ging. Naast dat een bril wat irritant is bij sporten, regen en het stoeien met de kinderen begon ik steeds vaker hoofdpijn te krijgen. Het bleek dat dit veroorzaakt werd als de bril niet 100% recht was. Ik zat dus wekelijks bij de opticiën om de bril recht te laten zetten. Dit was niet te doen en ben ik uiteindelijk op zoek gegaan naar een ooglaserkliniek om na te gaan of ik geschikt was voor een laserbehandeling.

Ik kwam uit bij Visus oogkliniek in Rotterdam. Naast de laagste prijsgarantie bieden zij op de behandeling ook nog eens een levenslange garantie op het resultaat en beschikken ze over de nieuwste behandelmethodes en laserapparaat. Verder is de afspraak om na te gaan of je geschikt bent volledig gratis en zonder verplichtingen. Dit sprak mij erg aan, omdat dit lang niet overal zo is. Als laatste heb ik recenties bekeken op onafhankelijk sites en forums. Hier werd alleen maar positief gesproken over deze kliniek. Ik heb gebeld met de kliniek en werd zeer netjes te woord gestaan. Verder kreeg ik een mooi informatiepakket opgestuurd. Wat ik ook erg netjes vind is dat de prijs niet afhankelijk is van je sterkte, maar gewoon 1 vaste (lage) prijs. Ze hebben verder een systeem dat mensen die de behandeling ondergaan hebbenkortingspasjes mee krijgen die ze uit kunnen delen aan nieuwe klanten. Op deze manier krijgt de nieuwe klant € 100,00 korting op de toch al relatief lage prijs.

Begin september had ik mijn intake gesprek. Er werden diverse oogmetingen gedaan door een medewerkster. Na deze metingen mocht ik even plaatsnemen in de ontvangstruimte en na zo"n 10 minuten werd ik door een behandelend arts gevraagd mee te komen. Hij gaf gelijk aan dat ik geschikt was voor een ooglaserbehandeling. Daarop legde hij de verschillende methodes uit en gaf hij aan dat de intralase methode voor mij het beste zou zijn. Optioneel is er voor mensen die last hebben van nachtblindheid de "Wavefront" behandeling, maar in mijn geval was dit niet nodig. Verder wordt er verteld wat je kunt verwachten op de behandeldag en de periode erna. Dit staat overigens ook in de documentatie die je meekrijgt.

Ik had het geluk dat ik de maand erop al behandelt kon worden. Bij aankomst op deze dag werden alle metingen nogmaals uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er in de tussentijd niks gewijzigd is en er geen belemmeringen zijn om de behandeling uit te voeren. Vervolgens werden we met zes personen naar de wachtkamer van de behandelruimte gebracht. Het was erg prettig om hier met 6 personen te zijn, omdat je automatisch gaat praten over de komende behandeling en dit de spanning wegneemt. Hier kregen we een gezamenlijke instructie over de komende behandeling en kregen we verdovingsdruppels in onze ogen.
De intralase behandeling bestaat uit twee stappen. Vanuit de wachtkamer wordt je één voor één naar de eerste behandelkamer geroepen. Eerst wordt er een zeer dun "flapje" aangemaakt in het hoornvlies. Het flinterdunne flapje is vergelijkbaar met de bladzijde van een boek of een zachte contactlens en wordt vervolgens opzijgeschoven. Het maken van dit "flapje" duurde slechts 27 seconden per oog en je voelt absoluut geen pijn. Tijdens de stappen wordt je gerustgesteld en stap voor stap aangegeven wat er gaat gebeuren. Ik heb deze begeleiding als zeer prettig ervaren.

Na de eerste stap wordt je weer terug begeleid naar de wachtkamer waar je minimaal 5 minuten moet wachten op de 2de stap. Je hebt dan iets vermindert zicht, maar kunt wel zien en knipperen.

Vervolgens werd ik opgehaald voor de daadwerkelijke laserbehandeling. Ook hier werd ik weer uiterst professioneel begeleid. Na de voorzorgsmaatregelen werden mijn ogen gelaserd en dit nam per oog 4 seconden in beslag. Tenslotte wordt het flapje weer teruggelegd. Het voordeel van het maken van een flapje boven de methode om dóór het hoornvlies heen te laseren (LASEK) is dat de herstelperiode zeer kort is: u kunt dezelfde avond nog de ondertiteling lezen en kunt de volgende dag uw werkzaamheden oppakken. Ook bij en na deze behandeling geen pijn.

Na deze behandeling werd ik naar de "uitrust" kamer gebracht. Hier is gedimd licht en staat er drinken en eten klaar. Hier krijg je de instructies voor de dagen erna en de benodigde oogdruppels. De nadruk word hierbij gelegd op het druppelen van de ogen en het minimaal 3 nachten dragen van een nachtbril, zodat je niet per ongeluk in je ogen wrijft in je slaap.

Na ongeveer een half uur krijg je een controle. Deze was goed en ik mocht naar huis (niet zelf rijden natuurlijk, en wel met zonnebril). Thuis toch even 2 uur gaan liggen en goed gedruppeld. Er was ook aangegeven dat wanneer de verdovingsdruppels zijn uitgewerkt je maximaal 5 uur last kon hebben van je ogen. Bij mij was het een beetje branderig, maar bij voldoende druppelen had ik er eigenlijk geen last van.

4 uur na de behandeling keek ik naar buiten en zag ik tot mijn grote verbazing echt heel scherp. Echt een rare ervaring. Je mag dan ook gelijk tv-kijken, lezen. de volgende dag ben ik gewoon weer aan het werk gegaan en had ik geen belemmering.

De dag na de behandeling ben ik terug gegaan voor de eerste controle en daar werd bevestigd dat ik weer uitstekend zicht had en de behandeling goed gelukt is. Met bril zag ik 150% en dit had ik nu ook alweer bereikt. Toch kan dit dit eerste 2-3 maanden nog verschillen, omdat de ogen herstellend zijn. Je kunt ook last hebben van halo"s in deze periode.
Na 2 weken de volgende controle en daar was wederom alles goed met hetzelfde zicht.

Mijn ervaring met de medewerkers zijn heel positief. Ze nemen de tijd en je kunt alles vragen. Ze beseffen goed dat dit een spannende periode is en geven desnoods 10 keer antwoord op dezelfde vraag. De artsen zijn zeer professioneel en hebben ruime ervaring. Als je aangeeft een extra controle te willen hebben is dit geen probleem. Zelf had ik dit, omdat na de 2de controle mijn ogen nog niet helemaal geheeld waren en ik niet mocht zwemmen. Om deze reden na 6 weken nog een controle gehad om te kijken hoe het ermee stond. Alles was toen perfect en mocht ik weer gaan zwemmen. Nu nog een controle na 6 maanden en dan is het traject afgesloten. Mocht ik toch verandering in mijn zicht krijgen of ergens anders mee zitten kan ik altijd een extra afspraak maken.

Al met al een super ervaring en ik heb nog steeds dat ik af en toe denk dat ik mijn lenzen nog uit moet doen als ik naar bed ga, omdat ik zo scherp zie. Ik kan deze kliniek en de behandeling iedereen aanraden. Zeker met de laagste prijsgarantie, levenslange garantie.