Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Alles is scherp en geen centje pijn

Door Pauline Driessen op 5 augustus 2014
Mijn reLEx smile behandeling aan beide ogen door oogarts Dr. Van Cleyenbreugel bij de Medifocus kliniek in Oud Heverlee in Belgiƫ heb ik als zeer positief ervaren.

Van tevoren had ik op internet al uitgezocht dat ik graag een reLEx smile behandeling zou willen ondergaan als mijn ogen daarvoor geschikt zouden blijken. Via ooglasertrefpunt.nl ben ik na het selecteren van de smile behandeling uitgekomen op de Medifocus kliniek, omdat deze de hoogste gemiddelde score had op alle punten, iets wat ik zeer belangrijk vond: niet besparen op de beste zorg.

De informatie op de website was zeer helder en ik kon snel terecht voor een afspraak om mijn ogen op geschiktheid te laten onderzoeken. De kliniek is modern en ruim opgezet en elke keer dat ik er was kreeg ik het idee er alleen te zijn. Rust en alle aandacht voor mij, geen druk of gehaast.
Nadat mijn ogen geschikt werden bevonden voor de reLEx smile behandeling, kon ik meteen een afspraak maken voor de ooglaserbehandeling zelf, binnen nog geen 2 weken. Ik kreeg informatie mee naar huis, recepten voor alle oogdruppels en duidelijke instructies voor wat te doen/laten voor de behandeling. Op advies van de arts ook meteen een B&B geboekt in de buurt om zonder problemen de nacontrole te kunnen laten doen de volgende dag (en niet helemaal op en neer naar NL te hoeven).

De behandeling zelf ging zeer snel. Van tevoren werd mij nogmaals goed uitgelegd wat er ging gebeuren en wat er van mij verwacht werd. Ook tijdens de behandeling kreeg ik voortdurend uitleg en instructie. Mijn ogen werden verdooft met druppels: ik heb van de behandeling dan ook niets gevoeld. Direct na de behandeling was mijn zicht erg wazig, maar ik was hier al op voorbereid en wist dat dit enkele uren zou duren.
Die avond heb ik ongeveer 1.5 uur een wat branderig gevoel gehad (zoals uien snijden), maar dit was weg nadat ik het advies van de arts heb opgevolgd en even een dutje ben gaan doen.

Bij de nacontrole de volgende dag was het zicht al 70%, op schema. De eerste paar dagen na de behandeling was lezen en kijken naar een computerscherm nog ietwat vermoeiend. En de eerste 3 nachten werd ik wakker met droge ogen. Druppels hielpen goed en na een paar dagen werd dit minder en verdween totaal.

Bij de nacontrole een week na de behandeling was mijn zicht zo goed als op 100% met beide ogen. Alleen nog last van halo-effecten, maar ook dat is in de eerste maand na de behandeling steeds meer aan het verdwijnen. Als stewardess was ik een beetje bang voor het eventueel last hebben van droge ogen tijdens het vliegen, maar ik had de oogdruppels na 2 weken al niet meer nodig: nergens last van!

Bij de nacontrole een maand na de behandeling is mijn zicht nu 125% (vergeleken bij de beste correctie mogelijk met bril/lenzen). Het is een heerlijk gevoel om niet afhankelijk te zijn van mijn bril en lenzen! Alles is scherp en geen centje pijn.

Het enige nadeel voor mij was de afstand tot de kliniek vanaf thuis, maar daar heb ik zelf weloverwogen voor gekozen. Ik heb geen spijt van mijn keuze en zou iedereen aanraden zich hier te laten behandelen.

Vriendelijke groet,
Pauline Driessen