Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

als er nog iemand is die twijfelt, zeg ik in 1 woord: DOEN

Door Margit van der Neut op 27 januari 2013

Ik ben op 21 november jl. gelaserd bij Vision in Hoofddorp en als er nog iemand is die twijfelt, zeg ik in 1 woord: DOEN!!!
Ik was al attent gemaakt op Vision door vriendinnen.

Mede door hun goede ervaringen en mijn oriëntatie op website en het internet, heb ik een afspraak gemaakt voor een vooronderzoek. Harde lenzen zaten niet lekker meer (droge ogen) en bril was voor mij geen optie (jeugdtrauma).

Sterkte -4.25 en -3.75 met cilinders. En het gaat Vision niet om geld, want ik was pas de eerste die dag, die werd goedgekeurd voor Intralase-behandeling Wavefront (3 kandidaten voor mij waren afgekeurd). De optometristen zijn zeer kundig en er wordt dus goed bekeken of je echt geschikt bent.

Na hiephoera-gevoel een afspraak gemaakt voor het laseren. Alle randzaken werden keurig besproken, informatiepakket mee en recepten voor alle druppels om alvast bij de apotheek in te leveren. 1,5 week later kon ik al terecht. En eerlijk: best zenuwachtig! Het zijn toch je ogen.

Na eerste gesprek met dr. Rolf van Zandbergen (90% slagingspercentage in het verschiet), werd ik gelaserd. En misschien scheelt het, omdat ik 28 jaar harde lenzen heb gedragen en dus wel wat gewend was met mijn ogen,
maar de behandeling vond ik een eitje!! 10 minuten binnen geweest in de operatieruimte. De oogspreiders, waar ik het meest bang voor was, helemaal niet pijnlijk.
Ook de “flapjesmaker” goed te doen. Stoel werd gedraaid voor het laserapparaat. Zo snel allemaal. En echt niets gevoeld dankzij de verdovingsdruppels.

Na de behandeling even op de tanden bijten met de oogjes dicht (idee van 10 kilo zout in je ogen), maar na 4 uur kon ik ’s avonds helder tv kijken. Geweldige ervaring!

Volgende dag na de nacontrole al heerlijk gewinkeld zonder hulpmiddelen. Uiteraard wel frequent druppelen (aanrader: maak een schema voor de eerste dagen).

Linkeroog keek de eerste week nog wat wazig (evt. na-/bijwerkingen staan ook allemaal beschreven) en bij het lezen 3 weken leesbrilletje gebruikt (op aanraden oogarts).

Maar nu, bijna 2 maanden later, zie ik zo scherp met beide ogen, dat ik bang ben voor een boze toverfee, die het weer ongedaan komt maken. Ik gebruik nog wel de
neptranen, maar dit is ook heerlijk verfrissend. Ondanks “scherpgeprijsde” kosten (het is toch geen pakje boter dat je koopt) en dankzij de expertise van het aardige personeel
van Vision en oogarts Van Zandbergen, ben ik elke dag zo ontzettend blij dat ik het gedaan heb.

Van mijn kant dus alleen maar lof. Op 1 maart a.s. de tweede nacontrole. Ik ben benieuwd naar de oogmeting, maar dat zit wel goed, schat ik zo in. Mijn lenzen zijn inmiddels op de vuilnishoop beland.

Vision heeft mij een nieuw jaar met “nieuwe ogen” gegeven!!!