Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Als je 's morgens de ogen open doet word je bijna emotioneel dat je zo goed ziet

Door Jan Reinders op 6 februari 2005

Ik draag (sorry droeg) 30 jaar harde contactlenzen. Dit heeft uiteindelijk toch invloed op je hoornvlies, lastig bij het sporten zoals fietsen, zwemmen, duiken, zweefvliegen en golfen. Ik kreeg er steeds meer last van.

In augustus ben ik me gaan orienteren op laseren. Ik had dat passief al zo"n tien jaar gedaan, dus zeker niet over 1 nachtje "epitheel ijs" gereden. Na veel zoeken en referenties, afspraken gemaakt met twee instituten, Vision Clinics in Velp/Arnhem en Retina in Driebergen.

Een voorlichtingsavond in Velp was toch een beetje een tegenvaller, open deuren en vragen werden eigenlijk snel afgedaan. Wat een mensen overwegen met min 1 of min 2 een laser behandeling zeg, ik heb (sorry had) min 7 met een dikke cilinder, maar met min 2 zou ik het nooit gedaan hebben. Pure ijdelheid. Vision Clinics heeft het elke vijf minuten over de consumenten bond test maar die hebben ze zelf ingevuld (lees maar na het protocol van de test). Er is niemand van de consumenten bond geweest hoor.  Ik snap niet dat Nederlanders zo blind achter een consumenten bond aan lopen, maar goed. In Velp heb ik een Quick-test laten doen, aardige ontvangst bij de receptie maar de optometrist was een zeer onvriendelijk persoon. U komt niet in aanmerking, punt. Probeer maar implantaatlenzen; geen toelichting verder, tot ziens. Nieuwe afspraak gemaakt, misschien dan toch implantaatlenzen? Deze ingreep is omkeerbaar dus als het niet bevalt, is er niets weg en dat is een argument dacht ik. Weer een afspraak gemaakt, zelfde ongepaste behandeling door een ander overigens. U zult wel een beginnende oogziekte hebben, punt. De oogarts vertelde me na een uur wachten dat mijn oog te bol was (waar is de oogziekte) en de pupil te groot (dat hadden ze m.i. niet gemeten), dus geen laser lasek of implantaat lenzen. Ik ging heen met een kater, na tien jaar piekeren werd ik in 2x 5min afgeserveerd; misschien ook nog een oogziekte. Wat een waardeloze klant-behandeling daar in Velp, bij de consumentenbond hebben ze alleen de ingevulde formulieren verwerkt en zeker geen klantvriendelijkheid getest! Ik kreeg ook nog te horen dat als een ander instituut mij wel zou accepteren dat dat bijna crimineel zou zijn. Welnu dat spreekt mij aan, dan maar crimineel.

Mijn advies ga vooral nog een tweede instituut bezoeken want er zijn enorme verschillen.

In Driebergen bij Retina total eye care, werd je werkelijk als een vip behandeld (hoewel even duur als Vision Clinics), ze doen overigens ook veel van die VIPS uit Hilversum en Retina wil absoluut geen risico"s lopen van verkeerde behandelingen bij Vips. Dat moest ik toch wel een paar keer horen. Als VIPS groen licht krijgen voor een behandeling dan kan het ook echt was het argument? Het meten duurde zo"n 45 minuten met veel meer instrumenten dan in Velp (niet alleen de bekende scan voor de dikte van het hoornvlies). Het resultaat, u bent een grensgeval. Dat valt dan tegen he. We gaan eerst nog even de resultaten beter bekijken. Dan wordt het spannend nog weer 30 minuten, ze nemen de tijd voor je, zouden ze in Velp toch gelijk hebben, brrrrr. Er werden meer uitdraaien gemaakt en de eigenaar (Jan Willem van der Linden) vroeg mij vervolgens heeft u misschien heel lang harde lenzen gedragen? Ja dat was het natuurlijk! Hoewel ik al zo"n 12 weken zonder harde lenzen rondliep voor de acceptatie testen was de invloed op het hoornvlies nog steeds zodanig dat nu geen behandeling mogelijk was, onstabiel en niks oogziekte. Ik kreeg GRATIS een aanmeting van hoogzuurstofdoorlatende zachte lenzen, die ik nog acht weken moest dragen. Alles op kosten van de zaak. Bovendien moest ik druppelen met vloeistoffen (hylo-comod). Na acht weken was het bijna goed en met de kerst kreeg ik (3e meting) uiteindelijk groen licht, het kan nu zonder meer met LASEK.  Toen ik nu na het groene licht, het verhaal van Vision Clinics vertelde was en bleef men nog steeds overtuigd, het kan ik snap ze in Velp niet. Wij nemen echt geen enkel risico mijnheer Reinders. En dan 3 februari 2005 was het zover, 6 maanden na het uitdoen van de harde lenzen. LASEK.

Wat ik op deze site over LASEK lees past op geen enkele manier met mijn ervaringen, bovendien ik zie hier en daar dat men wel het epitheel weghaald maar niet terugdoet, waardoor je (natuurlijk?) een veel pijnlijker ervaring zult hebben (denk ik). Ik heb geen enkele pijnervaring gehad met LASEK maar dat kan bij iedereen verschillend zijn. In de zaak was ook iemand die wel pijn had gehad. Natuurlijk was ik zenuwachtig, zakelijk weet ik de weg vaak wel maar als het om de tandarts gaat ben ik niet zo dapper, laat staan bij een o n o m k e e r b a r e behandeling. Doodeng. Mijn collega heeft overigens een filmpje gemaakt van de behandeling want dat mag iedereen in de zaak volgen via een groot LCD display. Geen geheimen. Alles in een 100% steriele operatie-kamer, doet volgens mij ook niet iedereeen?  De andere verhalen geven voldoende beeld van de behandeling samengevat voor RETINA in Driebergen:

Uitgebreide informatie vooraf thuis op schrift, men heeft veel tijd voor je (moet dus wel lang wachten want een afspraak loopt altijd uit).

Pilletje voor rust (geef mij er maar twee)

Oogarts doet laatste check, volgens mij had dat weinig zin want de laser was al voorzien van de gegevens, vragen stellen kan, je kunt ook nog terug :-)

Verdoving met druppels

Steriele kleding aan

Rechts eerst, afpassen alcohol gebied voor inweken epitheel en afplakken, je voelt alleen druk.

Epitheel sterft, zicht valt weg.

Eng gezicht het epitheel wordt met mesje(?) weggeschraapt (bij Retina niet weggegooid), zicht weer helder, twee lampjes kijken

Je wordt vriendelijk toegesproken en ik heb eigenlijk nauwelijks de laser gemerkt (knetter, knetter, niet meer als 20 seconden in mijn gevoel voor min7 met cilinder)

Het epitheel, dat nu voor 80% dood celmateriaal is, wordt teruggedaan. De 20% die nog leeft vormt door snelle celdeling al heel snel een zekere bescherming onder de bandagelens.

Je krijgt een zachte contactlens zonder sterkte over het oog.

Het andere oog idem ... na een rust periode van vijf minuten.

Een uur in de recovery ruimte met lekkere koffie (die mocht je een dag niet van tevoren), muziek en druppelen elke vijf minuten

Controle door de oogarts, en je mag gaan, was dat alles?

Dat was het en dan nu de voorspelde pijn op dag 2, je krijgt morfine mee, druppels en zalf voor later, anti bacteriele druppels en een uitgebreide instructie.

Welnu ik heb twee dagen gewoon op kantoor gewerkt en wel na twee dagen een sterk tranend rechter oog gehad (twee uur). Dat was het. Simpel aspirine, geen morfine nodig gehad. Na drie dagen gaat de bandage eraf, beetje eng, zicht wordt iets minder. Recept voor nieuwe druppels bij apotheek, deze waren bij mij nodig voor het herstel van de cellen direct onder de "verdampte" cellen, dit zal het herstel (bij mij) verder bespoedigen werd gezegd.

Zo nu stopt het verhaaltje want ik ben nu pas vijf dagen na de ingreep met LASEK alweer flink bezig. Ik kan mijn dagelijke werk weer gewoon doen waarbij het zich op afstand nog wat minder is. Misschien valt het straks toch nog tegen? Veraf is het nu bijna net zo scherp als met de zachte lenzen, en het moet nog zes weken beter worden, daar ga ik maar vanuit, he! Vooralsnog heb ik het gevoel dat ik met elk probleem kan terugvallen op een bijzonder serieus instituut, de tijd zal het leren.

Spijt? Nee, als je "s morgen de ogen open doet wordt je bijna emotioneel dat je zo goed ziet. Bovendien hoef ik nu nu meer elke dag ca 30 min. met de lenzen te stoeien (3,5 uur per week!). Nadeel? Ja "s nachts kan ik op de wekker zien dat het nog geen tijd is om op te staan. Risico"s? tja volgens mij wel, je neemt het als je zonder bril echt niets ziet.

Moraal?

Welke gek doet dit nu voor min 1,5 of zo? Veel te veel risico en veel te duur.

Neem de tijd en laat meerdere instituten de intake doen.

Retina in Driebergen is mij  (tot nu toe) zeer goed bevallen, en komt erg serieus over als ik  het vergelijk met de andere verhalen op deze site.

Consumenten bond laser kwaliteit, wat een onzin.

Iedereen succes gewenst met de persoonlijke afwegingen!