Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Arendsoog in Turkije

Door Jasper Van Oers op 20 maart 2008
Na lang aarzelen heb ik besloten om mijn ogen te laten onderzoeken op de mogelijkheid van ooglaseren. Maar waar? Het zijn toch je ogen en de aanbieders zijn talrijk. Na mond op mond reclame (en die heb ik liever dan een mooie folder) kwam ik terecht bij Inter-Vision.
Daar Inter-Vision op internet ook goed uit de bus kwam heb ik hier een afspraak gemaakt.

Het vooronderzoek verliep prettig en op alle vragen werd door Johan Bergen professioneel antwoord gegeven. Na twee dagen kreeg ik officieel bericht dat mijn ogen behandeld konden worden met de intralase behandeling. Hierbij word het “flapje” middels een laser gesneden. Het idee van een mesje bij mijn oog zag ik niet zo zitten. Tevens is de kans op droge ogen en infectie kleiner als ik de info mag geloven. Daar de oogarts in Turkije, waar Inter-Vision mee werkt, diverse goedkeuringen uit binnen en buitenland heeft heb ik hierop de knoop maar doorgehakt om de behandeling te ondergaan.

In mijn omgeving moest ik wel e.e.a. uitleggen. Naar Turkije? Waar begin je aan? Ik heb geduldig elke keer uitgelegd dat men in Turkije al langer dan in Nederland bezig is met ooglaseren, dat de arbeidskosten lager liggen waardoor meer personeel een specifieke taak heeft, dat men de nieuwste technieken en apparatuur gebruikt en dat de oogarts zeer ervaren is omdat hij gemiddeld tien behandelingen per dag doet. Eerlijk is eerlijk, ook de prijs is anders.

Zondag 10 maart was het zo ver. Vliegreis en hotel waren perfect geregeld. Maar ik kwam niet voor vakantie dus maandag met frisse tegenzin naar de kliniek. Na wat vooronderzoeken kwam de behandeling nu wel erg dichtbij. Er moesten nog elf mensen behandeld worden, maar dit ging vlot achter elkaar door. Niet iedereen kwam even ontspannen van de O.K. af dus dit zorgde voor wat spanningsopbouw. Toen ik eenmaal aan de beurt was voelde ik mij niet bepaald op mijn gemak. Voordeel is dat Johan in de O.K. aanwezig is en je door de behandeling heen praat. Hij vertelt stap voor stap wat je kunt verwachten.
Na de behandeling was het net of ik door een laag vaseline keek. In antwoord op mijn vraag kreeg ik te horen dat dit normaal is. Het gekke is dat je door die laag vaseline wel scherp ziet.
Nadat de verdoving is uitgewerkt begint een middagje lasogen. Het is net of iemand zand in je ogen heeft gestrooid en zelfs het lampje in mijn telefoon was nog te veel licht. Het voordeel van het reizen met een groep die allemaal hetzelfde ondergaat is dat je ervaringen uit kunt wisselen in de trant van:”ik voel of zie dit, heb jij dat ook?”

De volgende morgen is deze ellende voorbij en bij het opstaan begon voor mij het ontdekken van mijn nieuwe ogen. Eerder merkte ik op dat ik niet voor vakantie kwam. Dit is natuurlijk ook zo, maar Istanbul is wel een erg mooie stad om de ogen de kost te geven. Ik kwam tot de ontdekking dat ik beter zag dan ik ooit met bril had gedaan. Tevens zijn de kleuren veel intenser. Het gras is nu (ook bij mij thuis) veel groener. Voor een reisverslag verwijs ik door naar een willekeurige reisgids van Istanbul.

Na een wederom perfect verzorgde terugreis had ik een week later de eerste nacontrole. Hier bleek wat ik eigenlijk al wist: ik zag 125 procent. Al met al ben ik blij dat ik de knoop doorgehakt heb om mijn ogen te laten laseren. Hoewel ik geen ervaring heb met andere aanbieders dan Inter-Vision (en ook niet van plan ben die op te doen) durf ik rustig te stellen dat Inter-Vision een aantal voordelen biedt waar anderen niet bij in de buurt komen.