Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Behandeling bij Eyedo

Door Jari de Bruyn op 24 januari 2010

Geachte heer/ mevrouw,

Lees onderstaand mijn ervaring met Medisch Centrum Rotterdam Kralingen

Algehele indruk: Professionele omgeving en beroepsmatig aardig personeel. Absoluut geen empathie of klantgerichtheid; Zeer klinisch maar goed resultaat is uiteindelijk belangrijkste. Blijft feit dat cliënten hier komen voor hun ogen en dat is voor velen heel ingrijpend.

14 Januari goed en professioneel geholpen en na 5 uur zand met tabasco in ogen gevoel alweer naar Pauw en Witteman kunnen kijken.

15 Januari nog wat wazig dichtbij maar in de verte fenomenaal  scherp. 1e controle was positief en genezing proces was veelbelovend.

16 januari positieve trend gaat voort en tot 17 januari alles ok. Deze dagen weer in de auto en achter computer

Vanaf 18 januari extreem lichtgevoelig  en brandende ogen. 19 januari klacht verergert en autorijden gaat niet meer en lezen niet langer dan 10 minuten.

20 januari gebeld voor nieuw afspraak en kon direct terecht. Alles zag er goed uit wat droog maar nieuwe druppels zoude helpen. 21 en 22 januari; klachten verergeren en alleen binnen met lamellen dicht is nog houdbaar. Wederom afspraak. Ditmaal langdurig bekeken en ook nu geen bijzondere dingen te zien. De branderigheid en lichtgevoeligheid werd verklaard met mogelijke aangroei van de zenuw uiteinden.  Weer nieuwe druppels maar meer gelei achtig

23 en 24 januari wisselend iets beter maar lichtgevoeligheid en branderigheid blijft, paracetamol helpt ; auto rijden of langer dan 20 minuten lezen is niet te doen. Buiten komen alleen met donkere zonnebril.

Ik verwacht nog wel wat nabehandeling omdat dit duidelijk niet gaat zoals het hoort. Ik zou vanuit de behandelende kliniek iets meer betrokkenheid en opvolging wensen. Voorlopig ben ik van gezond met lenzen nu kwakkelend met af en toe scherp zich in de verte. Ik ga ervan uit dat het goed komt maar of ik het op dit moment over zou doen?

Met vriendelijke groet,

Jari de Bruyn

UPDATE 28-1-2010:

27 januari afspraak en na laten lezen van bovenstaande, wat ze niet prettig vonden,  een gesprek over empathie en leermomenten voor de behandelaar. Zeker het feit dat zij velen per dag zien en dat de behandeling daar in tegen voor ieder individu een unieke gebeurtenis is. Het zicht is na meting 130% en inderdaad ik zie geweldig in de verte.

Dit keer zeer specifiek en uitgebreid bekeken en onderzocht. Nieuwe, licht gevoeligheid remmende druppels, vocht inbrengende druppels en een gelei voor betere smering. Daarnaast het advies komende weken rustig enkele paracetamol tabletten te nemen.

Resultaat is ’s middag al merkbaar en eindelijk ook een beetje het gevoel van “lekker zonder lenzen”.  Ook het gevoel van “als het zo voelt ben ik wel blij dat ik het gedaan heb”

28 Januari opgestaan zonder de extreme  irritatie en het pijnlijk gevoel van de laatste week, nog wel gevoelig maar het lijkt alsof we op de goede weg zijn. 

Ik verwacht nog wel wat nabehandeling omdat het zeker nog niet irritatie en pijn vrij is.

Ik adviseer mensen bij wie het niet zo gaat als in de ” ideaal verhalen” geschreven staat, mondig [en correct] te zijn en een dagboek bijhouden helpt zeker om alles duidelijk te maken.

Het interessante is wanneer de pijn vergeten is, je snel weer blij bent; zeker wanneer het om ogen gaat. Blijft feit dat je alert en kritisch mag zijn

UPDATE 7-2-2010:

29 januari t/m 03 februari opgaande lijn. Minder gevoelige ogen en door nieuwe druppels ook veel betere “smering”.

Nu heb ik zeker het gevoel dat het “het” waard was.

Bij de controle van 3 februari blijkt ook alles goed te zijn en volgende controle is over een maand. Het zicht is indrukwekkend scherp [ 130%].

Langdurig computerwerk of autorijden met klimaat controle aan geeft nog wel droge en gevoelige ogen maar dat kan ook bij niet behandelde ogen

Deze week weer gevlogen en ook daar geen noemenswaardige problemen buiten wat droge ogen door lucht verwarming/airco in vliegtuig.

Tot nu blijft het belangrijk om regelmatig te druppelen met de zo genaamde kunsttraan.