Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Behandeling valt erg mee bij Visionclinics

Door Patrick Veldema op 26 januari 2006
Na lang twijfelen toch de knoop door gehakt. Mij contactlenzen was ik behoorlijk zat na veel gedoe met aircondioners, stof, en andere ongemakken. Je hoort en leest allerlei verhalen over de kwaliteit en het effect op laserbehandelingen.
 
Na veel onderzoek (ook naar behandelingen in Turkije en België) heb ik toch gekozen voor een behandeling in Nederland (Vision Clinics in Amsterdam). Met name mijn gevoel na het intakegesprek was goed. Quick scan gedaan (gratis) met als resultaat dat mijn ogen geschikt zijn voor laseren (hoornvlies was dik genoeg).20% tot 25% van de mensen valt af bij Vision Clinics, dat zegt wel wat ! Tevens presenteren zij als enigen oogkliniek de behandelingsresultaten.
 
Tsja en dan ook nog de vervolgstap nemen was wel weer even spannend. Het zijn tenslotte je ogen ! Een paar weken na de quicktest een vooronderzoek gedaan om te kijken welke type behandeling het meest geschikt zou zijn (Lasik of Lasek). Uit het vooronderzoek bleek dat ik zelfs kon kiezen. Ik heb gekozen voor Lasek (wel met meer nawerkingen maar minder risico"s) want ik heb van nature wat droge ogen.
 
Woensdag 25 januari was het zover om 15.55 u na instructies wat sterilisatie en verdovingsdruppels gekregen. Best zenuwachtig. De behandeling (door : Dokter van Asdonk) duurde per oog ongeveer 10 minuten. Vreemd gevoel als je ziet dat ze een deel van je hoornvlies verwijderen. Daarna laseren en 30 minuten daarna stond ik alweer buiten. Wat mij opviel was dat ik al meteen een redelijk goed zicht had. Ongeveer 90% van wat ik zag met mijn lenzen of bril op. Wel veel last van het licht (dikke zonnebril op) en "s avonds wat halo"s. Ook de pijn viel mee. Wel leek het erop alsnog de halve Sahara in mijn ogen was gewaaid, maar ok zo voelt het ook als je lenzen niet meer comfortabel zitten. De nachtrust was wat minder. De nachtbril (meegekregen) opgezet omdat ik weet dat ik vaak in mijn ogen wrijf mijn "s ochtend. De ogen gaan "s ochtend wel moeilijk open maar na wat druppelen gaat het alweer.
 
Vrijdag 2 dagen na de ingreep was het hoorvlies weer dicht, nog een ,onzichtbaar, wondje. Hierdoor ontstaat tijdelijk wat minder zicht ivm het wondje dat precies op het brandpunt van je oog zit en dus het zicht behoorlijk belemmert. Apart !   
Dezelfde dag zijn de bescherm lenzen eruit gegaan (Deze zorgen voor bescherming voor je herstelde hoornvlies). Dat was even een teruggang en pijnlijk. Ik zag tijdelijk nog ongeveer 40%. Ik had wel zoiets waar gaat dit heen ? Ongeveer 2 dagen echt behoorlijk last gehad. Mijn ogen trokken het felle licht niet en gingen automatich dicht.Dus bijna het hele weekend wat muziek geluisterd, want al het overige is echt geen optie.
 
De dagen daarna ging het steeds beter. Mijn zicht is nu 2,5 week na de ingreep zeer goed. Zelfs beter dan toen met lenzen of bril.
Test gedaan zie nu 110% (een gemiddeld zicht is 100%) dus dat is zeker ok. De verwachting is dat het nog beter wordt. Spannend ... wanneer stopt de teller ? 
 
Ik kan Vision Clics aanbevelen. Ze zijn relatief duur maar hebben naar mijn mening wel de juiste prijs / kwaliteit verhouding.