Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Behandeling van hoge kwaliteit bij Nico Trap

Door Peter van der Mast op 30 augustus 2007
In december 2006 heb ik een ooglaserbehandeling gehad bij Nico Trap oogcorrecties in Huis ter Heide. Ik heb voor Nico Trap gekozen na vergelijking met diverse andere aanbieders. Vooral de kleinschaligheid, zijn deskundigheid en zijn betrokkenheid spraken me erg aan.

Voor de operatie droeg ik een bril met een sterke van -4,25 rechts en -3,50 links. Tijdens sporten droeg ik weleens zachte lenzen.

Na het maken van een afspraak ging ik naar het vooronderzoek. Hierbij werd er gekeken of mijn ogen geschikt waren voor een operatie en wat er dan precies gelaserd zou moeten worden.
Tijdens het vooronderzoek was er alle tijd voor voorlichting en het beantwoorden van alle vragen die ik had. Ook de risico"s kwamen aan de orde. Aangezien ik aan vechtsporten doe, was een PRK-behandeling eigenlijk de enige optie. Dat dit wat pijnlijker is dan een lasik behandeling nam ik graag voor lief, omdat ik nu geen risico loop op een verschoven flapje als ik een klap op m"n oog krijg. Na het gesprek heb ik besloten mij te laten behandelen en werd er in overleg een datum gekozen.

Op advies van de arts was ik een week voor de behandeling begonnen met vitamine C tabletten. Op de behandeldag zelf had ik iemand meegenomen om te rijden en een zonnebril omdat m"n ogen gevoelig zouden zijn voor licht. Nadat ik een mooie gele jas, mutsje en slofjes voor over m"n schoenen had gekregen, mocht ik de behandelkamer in. Na het afdekken, het aanbrengen van de klemmetjes om m"n oogleden open te houden en verdoven was het zover: ik mocht een seconde of dertig naar een rood lampje kijken. Dit duurde gelukkig niet heel erg lang, maar door de behandeling leek het lichtje heel erg te schitteren. Daarna was het andere oog aan de beurt. Al met al heeft de hele behandeling maar 20 tot 30 minuten geduurd.

Het volgende station was een kamertje waar ik even bij kon komen. Gelukkig had ik niet erg veel pijn en kon ik m"n ogen wel open doen. Ook zag ik nog redelijk scherp. Nadat ik wat gedronken had en alle snoepjes en koekjes op had gegeten, kreeg ik samen met degene die na mij was gelaserd uitleg over de komende dagen. De dag erop moest ik terugkomen voor controle en op de vierde dag mocht ik òf zelf de contactlenzen eruit halen òf langskomen om dit te laten doen. Hoewel ik wel ervaring heb met contactlenzen heb ik ervoor gekozen om deze er door Nico uit te laten halen en dit was geen enkel probleem. Daarnaast kreeg ik instructie over alle verschillende oogdruppels en hoe ik m"n ogen het beste kon druppelen. Voor vragen en nood kreeg ik het 06 nummer van de arts mee, wat erg prettig was. Gelukkig heb ik het nummer niet nodig gehad.

De eerste dagen heb ik veel gedruppeld, maar de pijnstillende druppels heb ik bijna niet nodig gehad. M"n zicht werd langzaam aan steeds beter en zeker na het verwijderen van de contactlens ging het snel. Na twee weken zat ik qua zicht alweer op 100% met het vooruitzicht dat het nog beter zou gaan worden.

Na 6 weken ging ik nogmaals op controle. Ik had geen enkele last van droge ogen of andere problemen. Mijn gezichtsvermogen was 140% rechts en 125% links.

De laatste controle was in juli. Mijn gezichtsvermogen rechts was toegenomen naar 160% en was links nog steeds 125%. Ik ben erg tevreden met het resultaat en het verloop van de behandeling.

Ik vind het erg jammer dat de Consumentenbond ze slechts het oordeel "redelijk" geeft. Ze verdienen absoluut meer en ik vind het erg kinderachtig om ze op deze manier af te rekenen voor het feit dat ze geen aparte "informed consent" formulieren hebben voor prk en lasik. Nico vertelde me dat ze nu wel aparte formulieren hebben gemaakt. Op hun website is het artikel van de consumentenbond te vinden, samen met een aantal kritische opmerkingen over het onderzoek. Het is goed om dit eens door te lezen.

Conclusie
Als je een ooglaserbehandeling overweegt raad ik je aan om zeker eens te kijken naar Nico Trap oogcorrecties. Ze zijn erg deskundig en hebben duidelijk het beste met je voor. Hoewel er goedkopere aanbieders zijn, vind ik de betaalde prijs in overeenstemming met de geboden kwaliteit.