Behandeling Visionclinics het beste wat ik ooit gedaan heb

Door Chandra Hiralal op 17 april 2008

Hallo Allemaal,

Aangezien ik heel veel gehad heb aan het lezen van alle verhalen over het laseren, hier mijn ervaring. Ik hoop dat iemand hier wat aan heeft.

Achteraf gezien is het me allemaal super meegevallen!!! En geloof mij ik kan echt een pieperd zijn. Heb er twee jaar over gedaan om nu eindelijk een beslissing te nemen of ik nu wel of niet mijn ogen zou laten laseren en ik ben superblij dat ik het heb gedaan!!! Dit is echt het beste wat ik ooit heb gedaan!!!

Ik heb mijn ogen laten laseren bij Vision Clinics op 9 April. Wat ik er vooraf over gelezen had was vooral dat men vond
dat het op de lopende band manier gaat bij Vision Clinics, ik moet zeggen dat dat absoluut niet mijn ervaring is. Al mijn vragen werden goed beantwoord zonder teveel informatie want dat zou bij mij teveel twijfels oproepen. Ik heb vanaf mijn vooronderzoek echt het gevoel gehad dat daar toch echt wel vakmensen werken die absoluut weten waar ze het over hebben. Maar goed bij het vooronderzoek kwam naar voren dat ik de Lasek/PRK behandeling zou krijgen, dit zou volgens mijn informatie de pijnlijkste behandeling zijn, maar met de minste risico"s.

Mijn afwijking was trouwens links -4.50 en rechts -4.75 met cilinder.

Met knikkende knieen kwam ik woensdag net voor de middag aan in Bussum waar de behandeling plaats vond. Toen ik voor de balie stond kon ik wel huilen zo ongelooflijk bang was ik. Nou het pilletje valium had zijn werk goed gedaan want ik ging doodkalm de behandelkamer in. De behandeling zelf was naar mijn gevoel zo gepiept, nergens wat van gevoeld, zelfs niet van de oogklem waar ik zo tegenop keek. In een mum van tijd stond ik weer buiten en zag meteen al heel scherp!
Wel heel erg lichtschuw dus toen ik thuis was meteen in bed gedoken, maar daar had ik ook echt behoefte aan.

Mijn moeder heeft mij vanaf de behandeling onder haar hoede genomen en ik kan iedereen aanraden zeker de eerste paar dagen bij iemand te zijn die kan helpen met druppelen. Er werd mij voor de behandeling heel goed uitgelegd hoe het schema druppelen/pijnstillers in z"n werking ging maar geloof mij, ik was zo zenuwachtig dat het bij mij het ene oor in en andere uit ging, terwijl dat echt zo belangrijk is. Daarom was ik blij dat ik mijn moeder bij me had, die alles wel goed opgeslagen had.

Een paar uur later werd ik wakker, nog wel lichtschuw maar geen pijn!!! Dat was een meevaller want ik heb heel veel gelezen dat mensen veel pijn hadden nadat de verdoving was uitgewerkt. Ik dacht niet te optimistisch worden want de pijn die komt nog wel, ik ben wel braaf doorgegaan met de pijnstillers. Ik ben nou een week verder en heb nog steeds geen pijn gevoeld!!! Twee dagen na de behandeling mochten ook mijn bandagelenzen eraf en ik zie voor mijn gevoel nu al beter dan met mijn lenzen in terwijl me net verteld is dat ik nog beter zal gaan zien!!!

Ik zou iedereen die aan het twijfelen is willen meegeven "Ga ervoor" Dit is echt het beste wat ik ooit gedaan heb en ik wil iedereen van Vision Clinics dan ook bedanken voor een goede geslaagde behandeling !!!