Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Belabberd zicht na hoornvliesontsteking na lasek

Door Ingeborg van Rooten op 8 juni 2008

Ik ben op 22 april 2008 gelaserd bij EyeQVision in Amstelveen. Na een hele goede uitleg en zeker geen te optimistische kijk op de afloop ben ik gelaserd.

Ik had 18% kans op terugval en kon maar 1x gelaserd worden. Ik wilde er toch voor gaan, niet geschoten is altijd mis en het enige risico was evt. toch nog een bril moeten. Maar dan had ik het in ieder geval geprobeerd.

Het laseren (LASEK) zelf ging goed. Ik zag meteen na het laseren al heel veel. Maar dat duurde helaas niet lang. Ik zat net in de auto of de pijn begon. En ik ben niet kleinzerig maar ik heb echt vreselijke pijn gehad aan beide ogen. Ik moest met een jas over mijn hoofd in de auto zitten en thuis meteen naar bed. Paracetamol hielp niet en ik kreeg mijn ogen absoluut niet open.

Na 3 dagen ben ik terug gegaan want die lenzen er zelf uit halen was echt niet te doen. Dr. Versteeg heeft de lenzen eruit gehaald en ik bleek een hoornvliesontsteking te hebben. Pech dus!! Ik heb een hele week opgezwollen ogen gehad en kreeg mijn ogen nog steeds absoluut niet open. Ondertussen was ik al 3x terug naar de kliniek geweest.

Na een dag of 10 was de hoornvliesontsteking weg en kon ik mijn ogen opendoen. Maar helaas het zicht was nog bar slecht. Ik bleek littekenweefsel op mijn pupil van mijn rechteroog te hebben en dat moet ervan af slijten.....

Het is nu 7 juni en ik zie helaas nog steeds met mijn rechteroog bijna niets. Geen verandering helaas! Ik kan niet langer dan een half uurtje achter de computer, autorijden kan alleen op bekende wegen en niet te druk oftewel ik heb in de afgelopen weken pas 2x auto gereden.

Je raakt aardig geisoleerd zo kan ik je zeggen. Ik baal dan ook ontzettend. En ik weet dat ik een uitzondering ben, mensen die met mij op dezelfde dag gelaserd zijn waren razend enthousiast, maar dat helpt mij niet veel. Ik zit met een belabberd zicht en begin het aardig beu te worden.