Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Beste investering die ik ooit heb gedaan!

Door Monique Balemans op 22 januari 2009

Mijn zus en ik zaten er al een hele tijd over na te denken om onze ogen te laten laseren, maar het kwam er nooit van. Toen besloten dat we met er alleen over praten niet verder kwamen, dus goed op deze site rondgekeken, informatiepakketten aangevraagd en een vooronderzoek gepland.

Uiteindelijk bij International Vision Centres Nijmegen, deels omdat het dichtbij was, aan de andere kant omdat het een zeer duidelijke website had (dat geeft je toch vertrouwen als consument?) en ook omdat ze de femto lasik methode aanbieden, die ons allebei het meeste aansprak.

Op de dag van het vooronderzoek werden we gelijk zeer vriendelijk ontvangen door Coby en Richard. Voor ons allebei was het wel heel spannend, wat nou als 1 van ons niet geschikt was. Gelukkig waren we allebei geschikt en was de femtosecond methode ook onze enige mogelijkheid omdat we beiden een zeer sterke min hadden (-6). Echt een geweldig goede uitleg van Richard, geen vraag was te gek hij nam alle tijd voor ons. We hadden gelijk een gerust en vertrouwd gevoel.
Toen terug voor de medische controle en het enige minpunt daar was dat we nogal lang moesten wachten, volgens mij had dat wel wat effectiever gekund.

De dag van de behandeling was natuurlijk heel spannend, weer allerlei extra onderzoeken (ze zijn wel heel grondig). Maar gelukkig was Richard er ook en, zoals mijn zusje ook al heeft opgeschreven op deze site, is het toch fijn om dan een bekend gezicht te zien. Wat voor mij wel eerder had mogen worden aangekondigd is de kans op volledig herstel, we kregen nl allebei 80% kans en anders konden we misschien nog een kleine min overhouden. Dit was voor mij wel even onverwacht en had voor mij iets eerder gemeld mogen worden.

De behandeling zelf.. tja.. je hoort er heel wisselende ervaringen over en de mijne was deze: het flapje losmaken: ik vond het verschrikkelijk, er komt superveel druk op je oog te staan alsof je oog compleet platgedrukt wordt, maar aan de andere kant is het ongeveer 5 minuten per oog en dan is het ook voorbij. Toen 10 minuten in de wachtruimte gezeten lekker met mn ogen dicht, het deed toen geen pijn. Daarna de volgende kamer in waar het echte laseren zou gebeuren, er stonden echt 10 mensen in die kamer: allemaal voor mij, ze bezuinigen daar dus in ieder geval niet op personeel haha. Het laseren zelf voel je echt niks van, het enige nare vond ik dat ze overvloedig gaan spoelen en dat voel je wel (niet pijnlijk) maar dan wil je je ogen dichtdoen uit reflex, maar dat gaat niet omdat je van die spreiders op hebt. En die mensen maar zeggen rustig, relax, haha ja doe jij maar als er keiveel water in je oog zit. Direct nadat het flapje weer teug was gelegd werd ik door een van de assistenten uit de stoel gehaald, en tot mijn verbazing: ik kon redelijk goed zien hoe ze eruit zag, dat had ik met mijn -6 nooit gekund!

Toen moest ik weer 10 minuten in de wachtruimte zitten en toen mocht ik de behandelruimte uit.

Gelijk nacontrole of het flapje wel goed zat. En ik was ook superopgewekt want ik had helemaal geen pijn.

Dat veranderde wel na ongeveer een half uur, brandende ogen echt heel erg. Mn ogen dichtgehouden en naar het hotel in de buurt begeleid door mn ouders samen met mn zusje. Ik was heel blij dat we een hotel in de buurt hadden. Gelijk alle lichten uit en gordijnen dicht. Toen moesten we ieder uur druppelen en na de 3e keer druppelen merkte ik dat ik er steeds minder last van had.

Na 4 uur waren we allebei zover dat we onze ogen goed open konden houden en dat het geen pijn meer deed. Wat mijn eerste ervaring was dat ik een miniscuul lichtgevend klokje aan de andere kant van de kamer kon zien, scherp, zonder lenzen!! Dat was echt geweldig.
De dag erna nog teruggeweest voor controle, waarbij mn zicht nog niet 100% was maar alles zag er goed uit.
De volgende controle zou na een maand zijn, maar ik merkte dat ik met mijn linkeroog niet scherp kon zien (met rechts wel) en vond het niet fijn dat ik nog 2 weken moest wachten op de controle. Dus ik Richard opgebeld en ik kon gewoon dezelfde middag nog langs komen, geen probleem. Hij mij gerust gesteld en toen ik 2 weken later terugkwam voor de echte controle had ik 120% zicht met beide ogen (2 weken na behandeling bleek mn linkeroog 80% te zijn geweest).

Nu is het inmiddels 3 maanden geleden en ben zo goed als van mijn druppels af. Ben supertevreden over het resultaat en de service die international vision centre ons heeft geboden. Richard en Coby bedankt!

Echt de beste investering die ik tot nu toe heb gedaan.