Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Bezin erg goed voor je begint

Door Michael op 18 augustus 2013

Na o.a. veel enthousiaste verhalen van mensen in mijn omgeving alswel een steeds vaker optredende hekel aan brildragen ben ik ondanks het feit dat ik de 45 gepasserd ben, me gaan orienteren voor laserbehandeling. Ook op deze site veel enthousiaste verhalen gelezen.

Omdat het herstelbeloop bij PRK nogal langzaam lijkt te zijn me uiteindelijk verdiept in Femtolasik. Hierover veel euforische verhalen gehoord en gelezen. Na lang wikken en wegen uiteindelijk knoop doorgehakt en op 24 juli 2013 Femtolasik ondergaan.

Nu bijna drie weken later maak ik een tussenbalans op. Die is hard/confronterend/pijnlijk. Mijn lezen dichtbij is verslechterd (zag ik aankomen maar is forser dan ik dacht). Mijn zicht in de verte is verminderd (ondercorrectie re oog).
Mijn contrastzien is verminderd. Maar vooral: erg veel last van droge ogen. ( en daardoor ook schimmig zien) Met als bijkomend problemen: oogdruppelen helpt amper, is als een druppel op de gloeiende plaat.

Gevoel nu: mijn levenskwaliteit is zwaar op de proef gesteld. Dat is echt erg om te voelen! Hopelijk wordt het ooit beter, maar ik voel me nu erg machteloos.

Mijn ervaringen deel ik omdat ik graag wil dat mensen hun keuze gebalanceerd maken. Het is niet allemaal rozegeur en maneschijn.
Kiezen tussen een bril of ooglaseren is in zekere zin kiezen of je door de kat of door de hond gebeten wordt.

Mijn advies is: als je niet te veel last hebt van bril dragen of lenzen en je bent ook 45+: denk erg goed over na wat je doet.
Bij twijfel NIET oversteken.
Je leven kan er ook op achteruitgaan in plaats van vooruitgaan..