Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Blij dat ik 'het' gedaan heb

Door Mieke Thijssen op 18 mei 2011

Omdat ik al langer met het idee rondliep om mijn ogen te laten laseren ben ik 15 maart 2011 naar een voorlichtingsavond van International Vision Centers te Nijmegen geweest. Hier werd ik, samen met nog meer geïnteresseerden, gastvrij ontvangen door Richard en Coby. De auto kon op eigen terrein gratis worden geparkeerd. Wij werden voorgelicht over de varianten ooglaseren en er werd een quick-scan uitgevoerd bij degenen die daarin interesse hadden. (Dan krijg je te horen of je ogen geschikt zijn om het "lasercircuit" in te gaan.)

Nadat ik voor mezelf het idee had gekregen dat er hier heel serieuze, deskundige, betrokken en vooral vriendelijke mensen aan het werk zijn, heb ik een afspraak gemaakt voor het vervolgonderzoek. Voor mij was het duidelijk. 
Ik wil bij deze kliniek mijn ogen laten behandelen.

Bij het vervolgonderzoek is het van belang dat, als je lenzen draagt, deze een aantal weken niet meer gedragen zijn. Dit onderzoek had bij mij op 04-04 "s middags in Nijmegen plaats. Het licht werd op groen gezet, ik kan gelaserd worden!

En dan was het al bijna de grote dag.Hiervoor moest ik naar Amsterdam, omdat daar de kliniek gevestigd is. Op vrijdag 08-04 werd ik om 14.30 in A"dam verwacht in de kliniek. Mijn man en ik zijn samen gegaan. We hadden een slaapadresje geregeld in de buurt, alwaar we de auto konden parkeren. Het overnachtingsadresje hadden we geregeld, omdat er de ochtend na de behandeling een nacontrole plaatsvindt. Daarna zijn we te voet naar de kliniek gelopen. Hier werden wij vriendelijk ontvangen en konden we plaatsnemen in de grote en redelijk drukke wachtruimte.

Er werden die dag 2 groepen behandeld. 1 groep in de ochtend en 1 in de middag. Koffie en thee zijn volop te verkrijgen (gratis). Nog een laatste onderzoek om de "geografie" van het hoornvlies in beeld te brengen en dan wachten tot je aan de beurt bent. Leuk is het om te praten met anderen over hun verwachting t.a.v. de behandeling.

In groepjes van 5 wordt je vervolgens naar binnen geroepen. Daar krijg je een steriele jas, plastic overschoentjes en een haarkapje op. Meteen worden ook je ogen gedruppeld met een verdovingsvloeistof. Dit doen, in mijn geval, Coby en een collega, elke keer als je ergens even mag wachten.(Ook als je voor jezelf het idee hebt dat de verdoving uitgewerkt raakt, kun je vragen om even te druppelen.) Deze vloeistof werkt ongeveer 20 minuten. Dan ga je de ruimte binnen waar het flapje wordt gemaakt. Dit flapje wordt ook met de laser gemaakt en door sommigen uit de groep werd het als "naar" ervaren. Een druk op het oog voel je dan. Ik had er gelukkig zelf geen last van.

Vervolgens ga je in een wachtruimte (weer gedruppeld) en na een minuutje of 20 (tevoren weer gedruppeld) ga je naar de feitelijke behandelruimte. Je neemt plaats op een relaxte ligstoel, kussentje onder de knieën en binnen 5 minuten ben je alweer klaar. (weer gedruppeld).

Hierna ga je naar de openbare wachtruimte om te wachten op het 1e na-onderzoek. Als alles OK is mag je de kliniek verlaten met het druppeladvies, welke tevoren met je doorgenomen is. Tevens krijg je een "bril" om "s nachts te dragen. Je mag nl. niet in je ogen wrijven. 

Na ongeveer 10 minuten was bij mij de verdoving uitgewerkt en begonnen de ogen te tranen en was er het gevoel van "lasogen". 

Dit heeft 4 uurtjes geduurd en was daarna over. Netjes elk uur gedruppeld met de oogdruppels. (receptje al gekregen via de post en in Beuningen tevoren afgehaald).

De volgende ochtend om 10.00 voor nacontrole naar de kliniek gelopen. Daar zaten deels de "laser"verwanten van de dag ervoor ook. Iedereen was erg enthousiast over het zichtvermogen zonder bril. En allen hadden we gisteren na de behandeling erg moeten huilen. (dit is een reactie op de behandeling en geen gemoedstoestand)

Er werden geen afwijkende dingen gevonden en alles was OK. Dus lekker naar huis gereden. De zonnebril was geen overbodige luxe, want de lichtgevoeligheid blijft nog even.

De eerste 6 dagen om en om druppelen met Tobradex en traanvocht. Daarna alleen traanvocht. (min. 8 x p.dg.).

Ben tussendoor nog op vakantie geweest in Egypte en daardoor pas na 5 wkn op nacontrole geweest. Deze werd gedaan in Nijmegen door Richard. Alles was prima in orde en 150% zicht. Nu nog 3/4 p.dg. druppelen en in september voor de 2e nacontrole.

Conclusie: Ik ben superblij dat ik het heb gedaan. Het hele traject van voorlichtingsavond tot en met de nacontroles tot nog toe, heb ik als uiterst prettig ervaren.

Dit mogen Coby en Richard van de I.V.C afd. Nijmegen ook gerust bijschrijven op hun konto. Zij waren er in A"dam ook bij en het is prettig om dan een vertrouwd gezicht te zien.

Hartelijk bedankt. 

Mieke Thijssen.

Voor de mensen die nog aarzelen vanwege de (misschien) pijnlijke behandeling. Doe het gewoon, het zijn de 1e vier uurtjes na de behandeling welke niet zo lekker zijn. (tranende ogen, gevoel alsof er zand in zit, lichtgevoelig) Ik had een pijnstiller (Naproxen 500mg) genomen vlak voor de behandeling, die werkte al toen de verdoving uitgewerkt raakte. Het maakte alles gewoon beter te verdragen.