Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Blij met behandeling in Tunesie

Door Carla Leenhouwers op 8 november 2005
Mijn naam is Carla. Na mijn vakantie op Djerba in Tunesie ben ik me gaan verdiepen in het ooglaseren. Via internet heb ik de diverse behandelmethodes gelezen en voor mezelf de keus gemaakt. Ik wilde een lasik-behandeling met wave-front. Ik dacht veel te weten maar stond er niet bij stil dat mijn ogen uiteindelijk zouden bepalen welke behandeling het zou worden. Ik had een sterkte van -5.00 en -5.50 en een cilinder van 1.75 en 3.25.

In eerste instantie was mijn keuze gevallen op Turkije omdat daar veel aanbieders zitten. Er zijn verschillende prijzen met een meerprijs voor wave-front. Natuurlijk speelt de prijs wel een rol maar het gaat toch om je ogen.
Toen begon ik te lezen bij Tunesie. Hier zit New-Eye Travel. De enige aanbieder. Zij hebben een all-in prijs. Mijn redenering was: uiteindelijk wil ik toch het beste voor mijn ogen. Welke behandeling, dat moet ik aan de dokter overlaten. Mijn man wilde meegaan en vond Tunesie wel aantrekkelijk omdat het 8 dagen zou zijn en we dus nog een beetje vakantie konden houden.

Bij twee verschillende optometristen geweest en die vertelden mij dat het er om zou gaan of ik wel gelaserd kon worden. Dit viel me koud op het dak, want je staat er niet bij stil dat het eens niet zou kunnen gaan. Als je een keer het besluit hebt genomen om het geld ervoor uit te geven dan wil je er toch voor gaan.

Inmiddels had ik al contact opgenomen met New-Eye Travel. Zij hebben mij uitstekend geholpen. Ik ben op hun aanraden naar een optometrist in Naaldwijk gegaan. Daar kreeg ik echter nog geen uitsluitsel. Zij hebben alle gegevens van mijn ogen opgestuurd naar New-Eye Travel. Deze heeft het weer doorgestuurd naar de dokter in Tunesie en die gaf het goede bericht dat ik toch kon komen.

Ik droeg al 35 jaar harde lenzen en dat was even moeilijk om dan je ogen te laten meten. Eerst zachte lenzen en daarna een bril. Na 7 weken kon ik in de herfstvakantie dan toch eindelijk gaan.

Zaterdag zijn we gegaan en na een paar vrije dagen kreeg ik dinsdag mijn vooronderzoek in de praktijk van dokter Nouira met het groen licht voor de behandeling. In de namiddag werd ik in de kliniek geholpen. Er is een lasik behandeling toegepast. De behandeling duurde in totaal 15 minuten en toen stond ik weer buiten de behandelkamer. Het doet geen pijn maar wat ik als het vervelendste ervaar is het lossnijden van het hoornvlies. Het laseren daar voel je niets van, het stinkt inderdaad wel naar een schroeilucht.
Na de behandeling werden we in een donkere kamer gezet. Daar konden we even bijkomen. Mijn mede-patiente was voor mij behandeld en keek al met ogen waar je totaal niets aan zag. Zelf trof ik het iets minder omdat mijn ogen veel traanden en ik ze niet kon openhouden. Inderdaad na ongeveer 3 uur werd het tranen minder en kon ik goed zien. De volgende dag zijn we op nacontrole gegaan en alles was prima in orde. Verder heb ik genoten van de vakantie met een paar nieuwe ogen, hetgeen ik nog steeds als een wonder ervaar. Wat mij al was verteld komt wel uit. Ik moet inderdaad een leesbril op, maar mijn voornemen is om dit ook weg te laten laseren zodra het kan.

Verder wil ik nog kwijt dat ik iedereen de goede verzorging gun die wij ondervonden door met New-Eye Travel mee te gaan. Peter en Caroline zijn ontzettende aardige mensen en alles is geregeld van de voordeur thuis tot de terugkomst aan de voordeur thuis. Geen zorgen over de afspraken en de reis, alles is tot in detail geregeld. De behandeling is erg persoonlijk, ook door de arts in Tunesie.