Blij met mijn nieuwe ogen

Door Selma Huisman op 14 juli 2007

Ik ben donderdag 5 juli behandeld bij Optical Express in Amsterdam. Ik heb Lasik met Wavefront gekregen, dat betekent dat er een flapje hoornvlies wordt losgesneden en daaronder wordt gelasered, de Wavefront berekent op 25 punten van je pupil de precieze afwijking. Ik had links -3.5 en rechts -5.5.

Ondanks dat ik de dag ervoor buikgriep had en helemaal slap en nerveus daar ben aangekomen is alles goed gegaan. Het laseren duurde feitelijk maar 10-15 minuten. Het was eigenlijk geheel pijnloos, alleen bij mijn linkeroog was het snijden van het flapje heel vervelend. Ik heb daar ook een kleine bloeduitstorting in mijn oogwit aan overgehouden. Daar heb ik nu overigens totaal geen last van.

De dag daarna was het resultaat al verbluffend! Het was wel duur (2700 euro), dus dat is maar goed ook. Mijn zicht was na 24 uur al 95% (ik kon al bijna de onderste regel lezen!) Nu, een paar dagen later, wordt het nog steeds beter. Ik druppel braaf de antibiotica en ontstekingsremmers, en de kunsttranen tegen droge ogen.

Wat ook heel fijn was, dat we enorm in de file stonden naar Amsterdam, en dat het personeel daar heel relaxed over was, dat scheelde heel veel voor mijn zenuwen. En de lieve zuster die de hele tijd mijn hand vast hield, ook heel erg bedankt!