Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Blij met ooglaserbehandeling in Istanbul

Door Yvonne van Rooij op 2 januari 2006
Na wat heen en weer geregel was het dan zover, zondag 18 december 2005 op weg naar Istanbul. Op Schiphol kwam Cetin de tickets brengen. Na een dodemansrit met de taxi in het hotel gearriveerd.
Eyemind heeft alles goed geregeld!

Maandag even Istanbul in geweest. Dinsdag werden we om 08.30 uur opgehaald door Ayla (onze begeleidster in Istanbul). Om 09.30 uur moesten we in de kliniek Acibadem zijn. Daar aagekomen goed ontvangen. Aantal onderzoeken gehad en om 11.00 uur stonden we weer buiten. We moesten om 15.00 uur weer terug zijn in de kliniek dan zou het "echte" werk beginnen.
Was behoorlijk zenuwachtig. Gelukkig kon ik even mijn gedachten verzetten aangezien we met Ayla door Istanbul zijn getrokken. Een moskee gezien van binnen, daarna naar het Aziatische gedeelte en daar wat gegeten. Tja en dan wordt het best snel 15.00 uur.
Wij weer terug naar de kliniek. Mensen wat was ik nerveus. Had echt enorme buikpijn, kreeg toen ook maar een pilletje om een beetje rustig te worden.
Nou eindelijk was het zover. Gelukkig werd ik behandeld door een hele aardige dr en haar assistenten. Geeft je toch een wat prettiger gevoel.
Alles wat ze deed zei ze tegen me. Mijn rechteroog ging goed. Maar ja dan het linkeroog. Dat was wel even slikken. Dacht dat ik het allemaal voelde (zit gewoon tussen je oren), maar maakte het gewoon wat intensiever mee dan me rechteroog omdat ik wist wat er ging gebeuren. Lag best gespannen op de tafel maar de dr bleef heel rustig praten tegen me. Wel viel ineens me zich weg bij mijn linkeroog (uit paniek). Toen de behandeling was uitgevoerd (10 minuutjes later) mocht ik mijn ogen opendoen. Toen zag ik al verschil. Had namenlijk -5,50, dus als ik mijn bril of lenzen niet op of in had dan viel alles uit elkaar en zag ik totaal geen contouren. Nu zag ik dat ineens wel!!! Wat een gewaarwording!!! Zag nog wel erg wazig, net of er een mist in de kamer hing. Na nog even rustig te hebben gezeten terug naar mijn vriend en Ayla. Bleek dat zij alles hebben kunnen zien vanaf een computerscherm.
Na ong een half uur had ik mijn eerste nacontrole, gelukkig zag alles er goed uit en mochten we terug naar het hotel. Kon wel amper mijn ogen openhouden. Leek wel of ze eigen leven gingen leiden, had er totaal geen controle over. Ze bleven ook maar tranen. Heb ongeveer 2 uurtjes pijn gehad (beetje branderig gevoel en moeie ogen). Maar na 2 uurtjes was het over en heb ik gewoon met mijn vriend gegeten. Kon ook al een stuk scherper zien. Even een test gedaan met een boek, maar helaas dat ging nog niet.
Volgende ochtend een hele rare gewaarwording, heb vanaf mijn 9e al een bril (ben nu 22) dus was er aan gewend dat ik "s ochtends bij het wakker worden niks kon zien. En ineens was het anders. Heb echt even lekker rondgekeken met mijn "nieuwe" ogen.
Woensdag ook mijn laatste nacontrole in Istanbul. Om 09.45 uur werden we opgehaald door Ayla om weer naar de kliniek te gaan. Daar nog een aantal onderzoeken geahd, maar alles was goed. Zag al ong. 80%.
Daarna met Ayla naar de Ayasofia, blauwe moskee en Topkapi paleis geweest. Dit kon allemaal omdat ik totaal geen last meer had van mijn ogen. Had wel beetje last van felle licht en zon, maar ja daar is natuurlijk de zonnebril voor uitgevonden.
Donderdag nog even met mijn vriendje boottochtje gemaakt over de Bosphurus. En vrijdag weer lekker naar huis. In het vliegtuig best veel gedruppeld, vanwege de droge ogen.
Bij thuiskomst stonden mijn oogdruppels al klaar.
Moet nog ong. een half jaar iedere dag druppelen, maar dat heb ik er wel voor over!!!
Ben echt superblij dat ik het heb gedaan en kan het iedereen aanraden.
 
Ook de begeleiding vanuit Eyemind was echt super geregeld. Kreeg nog aantal sms-jes in Istanbul van Cetin of het allemaal goed ging enzo. Verder bij terugkomst nog contact gehad met Cetin van Eyemind en dinsdag 3 januari 2006 mijn eerste nacontrole in Nederland. Ben erg benieuwd!
Merk wel dat mijn zich erg verschilt per dag. Ene dag is het beter dan de andere dag en bij werken achter de computer heb ik af en toe mijn zonnebril nog nodig. Maar als dat alles is dan hoor je mij absoluut niet klagen!!!