Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Blijvende achteruitgang

Door Vanessa op 19 oktober 2005
Een jaar of 5 geleden heb ik mijn rechter oog laten laseren bij het oogziekenhuis in Rotterdam, van -10 naar 0. Ik gaf na de behandeling aan dat ik het gevoel had nog niet heel scherp te zien, maar de arts vond dat dat wel zo was omdat de meting een goed resultaat aangaf. Hij gaf me tot twee keer toe druppels mee die alleen mijn pupil absurd verkleinde of vergrootte en ik voelde me met een kluitje in het riet gestuurd. Ik durfde na enige overpeinzing het laseren van het andere oog niet aan en besloot tot een implantlens. Het Oogziekenhuis raadde me aan op de ontwikkeling van een lens te wachten die ook cylinder zou corrigeren.

Na een jaar rondgelopen te hebben met aan het linkeroog met -8 en rechts een naar mijn gevoel niet goed uitgepakt gelaserd oog was de lens tot mijn opluchting klaar. Toen ik daarover belde kreeg ik te horen dat ik beter een standaard lens kon hebben. Toen er ook nog een enorme wachtrij bleek ben ik gefrustreerd overgestapt op het Erasmus MC, waar mij een goed functionerende lens werd aangemeten door een arts met een bijzonder goede reputatie.

Maar gedurende deze hele periode bleek mijn gelaserde oog weer achteruit gegaan tot -2, met een hoop neveneffecten: contrastverlies, strooilicht en halo’s. Bij het Erasmus MC is er toen een lens over het gelaserde oppervlak heengezet, waardoor het zicht wat beter werd. Maar het resultaat was niet te vergelijken met het oog waar alleen een lens in zit.

Na 1,5 jaar bleek het oog weer achteruitgegaan. De lens is vervangen door een sterkere variant, maar om onverklaarbare redenen blijkt de meting eenzelfde resultaat op te leveren als voor de ingreep. De arts heeft geen idee wat er aan de hand zou kunnen zijn.

Ik ben nu 29 en zit met een slecht functionerend oog, met klachten die uniek lijken. Ik ben doodsbang dat de achteruitgang verder door zal zetten en heb geen idee wat de vooruitzichten zijn. Ik heb er bijzonder veel hinder van, privé en in mijn werk, kan ’s avonds niet meer auto rijden, moet de bank een meter van de tv afzetten als ik een film wil kijken en ben vaak doodmoe van het continue concentreren op het focussen.

Ogen met -8 en -10 zijn ook geen lolletje, maar ik wil iedereen op het hart drukken dat er zich complicaties kunnen voordoen waar je van tevoren totaal niet op voorbereid bent.