Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Dankbaar voor mijn tweede leven met haarscherp zicht

Door Thomas Cardinaels op 20 juni 2015
Ik heb lang getwijfeld een ooglasering te laten uitvoeren aangezien ik redelijk droge ogen heb en een van de risico"s van klassieke laserbehandeling is meer last van droge ogen. Nadat ik via wat literatuuronderzoek de nieuwe, revolutionaire "ReLEx smile" behandeling tegenkwam, besloot ik contact op te nemen met Dr. Van Cleynenbreugel. Hij voerde zeer secuur de vooronderzoeken uit en ik kreeg alle nodige uitleg op mijn vragen (en ik heb er zeer veel gesteld). Mijn ogen waren geschikt voor de behandeling en het risico op droge ogen zou inderdaad zeer gering/nihil zijn alsook een lager risico op complicaties in vgl. met de oudere technieken (lasikvarianten). Mijn oogafwijking links en rechts bedroegen toen ca. -1.5 voor beide ogen en dit was stabiel sinds meer dan 3 jaar (0.25 achteruit gegaan over deze periode). Ik besloot de laserbehandeling te laten uitvoeren.

De behandeling viel zeer goed mee. Ik was verbaast dat het slechts een 20-tal minuten in beslag nam voor de verdoving en de behandeling van beide ogen! De eerste dag had ik het meeste last. Het zicht was "mistig", maar ik merkte direct dat ik al een vrij scherp zicht had. Na enkele uren slaap was "de mist" reeds veel minder. Na een eerste controle (na 1 dag) zag ik reeds 10/10 re en 8/10 li. Dichtbij kijken was het meest vermoeiend.

Daarna ging het zeer snel beter en na twee weken zag ik reeds 12/10 re en 10/10 li. Na drie weken had ik geen nood meer aan druppelen. Nu, na 10 weken zie ik haarscherp met beide ogen (beide ogen ver boven 10/10) en ik heb geen enkele klacht (ook geen drogere ogen). Zicht kortbij is ook perfect en geen problemen met veel pc en leeswerk.

Ik kan deze behandeling enkel maar aanbevelen. Het is een investering, maar terug scherp zien zonder bril is eigenlijk veel meer waard dan de kostprijs van de behandeling. Het is ongelooflijk om wakker te worden en meteen scherp te zien zonder dat je eerst naar je bril moet zoeken. Vooral ook inzake sporten is het voordeel enorm (ik doe bijvoorbeel regelmatig aan kitesurfen). Een extra levenscomfort...

Mijn feedback over de de praktijk, de begeleiding en de arts: gewoon fantastisch!! Dr. Van Cleynenbreugel is een topexpert en gaat uiterst nauwgezet te werk - ik heb een groot vertrouwen in hem en kan hem enkel zeer dankbaar zijn voor mijn "tweede leven" met haarscherp zicht.