Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Dankzij cross linking i.c.m. laseren ben ik na 34 jaar verlost van mijn bril en lenzen

Door Marina Sapulette op 17 februari 2009

Mijn verhaal begon in 2007 met een vooronderzoek of het mogelijk was om mijn ogen te laten laseren. Links - 7.50 en rechts -9.50... Heel eerlijk gaf dr. Versteegh van Eye q vision aan dat hij het me niet aanraadde, gezien de hoge sterkte rechts. Mocht het niet helemaal lukken, zou herbehandeling misschien niet meer mogelijk zijn. Maar, gaf hij aan, blijf de nieuwe ontwikkelingen volgen want je weet maar nooit. Nou dat was enerzijds een teleurstelling, maar gaf aan de andere kant ook veel vertrouwen: een privékliniek die niet per sé aan me wil verdienen maar juist een heel eerlijk advies gaf.

In 2008 las ik iets over crosslinking, een nieuwe methode die juist voor mensen met een hoge sterkte wel eens een oplossing kon bieden. Dus gebeld, advies gevraagd en inderdaad, de kans om van bril en lenzen af te komen was ineens behoorlijk groot.

Ik kon snel terecht en op zaterdag 6 september ben ik gelaserd. Vanwege de verschillende sterktes is links gekozen voor epilasik en rechts voor lasik. Na het laseren is er crosslinking toegepast wat neer komt op regelmatig druppelen waarna een sterke lamp de werking van de druppels intensiveert. Niet vervelend, er werd naar behoefte verdoofd en na een uurtje kon ik op huis aan. Het zicht was zeer wazig, toch leek ik door de witte mist heen toch wat letters te kunnen lezen en dat was al meer dan ik in jaren had gekund zonder bril.

Onderweg naar huis raakte de verdoving uitgewerkt en begon het behoorlijk te tranen. Thuisgekomen gedruppeld, pijnstiller ingenomen en naar bed. Het prettigst is nou eenmaal ogen dicht en proberen te slapen.

De volgende dag (zondag) was het rechteroog nagenoeg pijnvrij, links duurde wat langer. Al met al trok de mist verder op en kon ik 4 dagen na de behandeling weer aan het werk. Het duurde wel heel wat langer voor ik redelijk kon zien. Na drie weken durfde ik weer auto te rijden, "t bleef naar mijn idee wat lang duren voor het zien echt vooruit ging.

Na 3 weken ging het steeds beter, al bleek tijdens 1 van de nacontroles in oktober dat het zicht links op 0,5 was uitgekomen, heel goed dus, maar rechts was het nog -3,5... Advies was om het een paar maanden aan te zien, misschien werd het nog beter. Heb in die maanden geen bril of lenzen meer nodig gehad, links is zo goed dat het heel veel compenseerde. Geen hoofdpijn, geen vermoeide ogen, eigenlijk alleen een wazig randje.

Op 13 februari jl.stond de volgende afspraak gepland en omdat ik niet beter was gaan zien met rechts, ook gelijk een afspraak gemaakt voor herbehandelen.

Rechts is opnieuw met lasik behandeld, en het herstel is nog sneller dan de eerste keer. "s Middags om half 4 behandeld, "s avonds om 9 uur geen noemenswaardige klachten meer.

En ik zie nu ook met rechts heel goed. Dus dankzij cross linking i.c.m. laseren ben ik nu na 34 jaar verlost van mijn bril en lenzen, in 1 woord zalig!!!

Dank jullie wel Eye q vision...