Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Dankzij Inter-Vision, zelfs met mijn luie oog 100% VISION

Door Chantal Mens op 31 mei 2007
Sinds mijn 16e draag ik lenzen, maar de laatste tijd had ik nogal last van irritaties bij het dragen van de lenzen. Ik ben lenzen gaan afwisselen met bril en had tegen mezelf gezegd; Ik ga sparen voor een ooglaserbehandeling.
Ongeveer driekwart jaar geleden ben ik gaan rondneuzen op het internet. Omdat er zoveel aanbieders waren heb ik, allereerst bij de verschillende klinieken informatie aangevraagd.
Ongeveer 6 verschillende klinieken hebben mij daadwerkelijk informatie toegezonden.
Ik werd later door 2 verschillende klinieken gebeld of ik interesse had in een vrijblijvend onderzoek;
Bij Carevision had ik de eerste afspraak. Ik vond de manier van werken hier onpersoonlijk, ik moest lang wachten en ik had het idee niet helemaal goed geholpen te zijn.
De tweede kliniek was Intervision. Aan de telefoon klonk de optometrist Johan Bergen zeer oprecht. Bij de afspraak bleek dit ook zo te zijn. Ik had het gevoel als een persoon geholpen te worden en niet als een product, dat geld op zou leveren.
Na de eerste afspraak bij Inter-Vision heb ik op het internet verschillende sites afgezocht naar informatie over deze kliniek. Niets dan lof was er te vinden; Ik was overtuigd, ik besloot met Inter-Vision (Johan) mee te gaan naar Istanbul.


Zondag 13 mei
Spannend, de dag is aangebroken dat we richting Istanbul vliegen om eindelijk een behandeling te ondergaan die mij van mijn lenzen en bril zou verlossen. Mijn linkeroog is een heel zwak oog. Een opticien had mij al eens verteld (5 jaar geleden) dat ik maar voor 40% zag met dit oog. Ook wel een lui oog genoemd. Johan had mij al verteld dat ik niet voor 100% met dit ene oog zou kunnen gaan zien, maar 80% zat er wel in. Mijn rechteroog was minder slecht en zou wel tot 100% kunnen gaan zien.
Samen met mijn partner kwamen we op Schiphol de andere mensen tegen van de groep. En na de kennismaking maakte we ons klaar voor de vlucht. In een zeer luxe vliegtuig van Turkish Airlines vlogen we naar Istanbul. We kwamen ’s avonds aan in het hotel en na een drankje en wat laatste instructies doken we allemaal ons bedje in.

Maandag 14 mei
Het was zo ver! Na een ontbijt met een fantastisch uitzicht, stapten we in ons busje, die ons naar de Universal Hospital Groups, de kliniek zou brengen.
De vooronderzoeken begonnen, het was allemaal supergoed geregeld, het liep van een leien dakje. Nadat iedereen geweest was, werd er een lijst opgesteld, wie zou als eerst komen?
Tja, dat was ik. Ineens veel zenuwen, na een half uur was de OK klaar en mocht ik mee.
De ingreep viel me best tegen en ik voelde er best wel wat van. Gelukkig stond Johan de gehele tijd aan mijn zijde, om me gerust te stellen en te vertellen wat er gebeurde! Hierdoor werd ik veel rustiger waardoor de ingreep voorspoedig verliep.
Toen ik klaar was, was mijn zicht erg wazig. Ik mocht lekker bijkomen in een lekkere relax/massage stoel, ogen dicht, zonnebril op! Na een poosje kon je ook naar boven, daar hadden ze een aantal bedden klaar staan. Hier kon je zo gebruik van maken. Terwijl de andere nog geholpen werden, knapte ik aardig op. Het zicht werd beter, de waas was verdwenen. Af en toe was het beeld nog wat onscherp, maar dat zou beter worden.
Nadat iedereen geholpen was, kwam er nog een korte nacontrole. Daarna mochten we terug naar het hotel. We hebben nog even geslapen en om 19.00 gingen we met z’n allen uit eten.
Iedereen was opgewekt en het zicht was nu al ongelooflijk, als je je bedenkt dat je pas een paar uur geleden geholpen bent.

Dinsdag 15 mei
We begonnen met een tweede nacontrole en nadat iedereen geweest was zijn we op excursie tocht gegaan. Je kon er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid Istanbul in te gaan, maar wij vonden het wel gezellig om met de groep mee te gaan.
We zijn eerst naar Aya Sofia gelopen (alle excursies waren op loopafstand) daarna naar de Blauwe Moskee en aan het einde van de middag zijn we de Grand Bazaar op geweest.
’s Avonds met een fantastisch uitzicht op de blauwe moskee gedineerd.

Woendag 16 mei
Alweer het laatste dagje! ’s Ochtends zijn we naar een andere grote trekpleister geweest; het Topkapi paleis. Om 11.30 werden we weer opgehaald bij het hotel om terug te vliegen naar Nederland.

Deze vier dagen waren uitstekend geregeld, je hoefde je nergens druk om te maken. Het vervoer was geregeld, de excursies, de medicatie, etc. En door Johans persoonlijke begeleiding voelde iedereen zich op zijn gemak, en ging iedereen met een goed gevoel de OK in en weer uit!

Zondag 20 mei
De derde nacontrole. Vandaag nog een spannende dag, hoe is mijn zicht?
Na wat controles kwam eruit dat ik met beide ogen bijna 100% zicht had, na een maand zou ik wel op 100 % komen. Ik had zelf al gemerkt dat ik met links veel meer kon zien. Ik kon zelfs met (alleen) mijn linkeroog een teletekst pagina oplezen. Dit kon ik met lenzen/bril absoluut niet. Ook uit de test bleek dat mijn linker oog al veel beter kon zien. En wat nog het allerbelangrijkste was; mijn linkeroog gaat meekijken! Ondanks dat het een lui oog is (was) gaat het mee doen. Dit is absoluut een pluspunt omdat ik hierdoor mijn dieptezicht weer (terug) heb!

Dankzij Inter-Vision (Johan) kan ik goed kijken, ik ben voor mijn gevoel, verlost van mijn luie oog! Bedankt Johan! 

Mocht je nog vragen hebben over mijn verhaal of foto’s willen zien, mag je altijd een mail sturen!

Chantal Mens
chantal_mens@hotmail.com