Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

De grootste fout van mijn leven

Door F de vries op 12 juli 2012

Na jarenlang een bril gedragen te hebben die altijd scheef, vies, vet en beschadigd op mijn hoofd lag door mijn werk en wilde levenstijl, kreeg ik het geniale idee om een vooronderzoek te doen bij Visionclinics.

Na jaren intensief sporten om mijn droom lichaam te krijgen vond ik dat ik het verdiend had en het was de ""finishing touch""!! ook al de goede verhalen om me heen en ja, wat kan er nog mis gaan tegenwoordig haha.

Na het voor onderzoek bleek ik geschikt voor Lasik, en heb ik ook direct de behandel datum ingepland. Ik zou en moest mijn ogen laten laseren. de behandeling zelf was onprettig,maar ook erg interresant,ben heel erg geinteresseerd in techniek en probeerde ook wat informatie te winnen over de techniek er achter, hier was weinig tijd voor en toen realiseerde ik me dat het echt lopende band werk is.

De behandeling is goed gegaan en ondanks erg verwarrend zicht ben ik de volgende dag zelf nog naar de controle gereden! Hier bleek al gauw dat mijn zicht over de 100% is,maar waarom zag ik dan overal een gloed omheen,alles wat maar iets licht opving lag een gloed omheen. Ik kon niks scherp zien, de ondertiteling zag ik dubbel en tevens strooilichten waren intens groot. Het milde licht in de kamer van de arts bedekte zijn halve gezicht!

Dit zou goed komen en er werd gedaan alsof ze dit voor het eerst hoorde. ik dacht dit hoort er bij en zie het een week aan,maar in mijn achterhoofd wist ik dat het niet klopte!
Na een week ben ik op internet gaan lezen wat ik bewust niet gedaan heb vantevoren omdat ik anders bang zou worden. Had ik het maar gedaan!

Toen sloeg de paniek toe en heb ik heel vaak met de kliniek gebeld..ben er wel een paar keer geweest in 2 weken. Ook het gesprek met de arts bracht me geen rust, hij zei letterlijk tegen mij aan het einde van het gesprek: ik hoop niet dat je hier iets wekelijks van gaat maken!

Ik heb het met moeite een paar weken rust gegeven en heb toen een meting gehad met grote pupil. Nu blijkt dat ik met grote pupil de +1 ga met cilinder,hier zou ik last van hebben en dit zou herbehandeld moeten worden en dan zou waarschijnlijk ook de rest van mijn klachten verdwijnen..waarschijnlijk heb ik niet veel aan.

De angst is groot dat het slechter word omdat ik ook last van droge ogen heb. Inmiddels ben ik twee keer bij bij een oogarts in het ziekenhuis geweest. Alles zag er goed uit en mijn netvlies was ook okee!

Hoe het nu is 10 maanden verder:
Erg drogen ogen nog. Ik druppel weer de hele dag (heb maanden niet gedruppeld). De druppels helpen niet tegen de pijn. Twee maanden geleden werd ik wakker met een bloeddoorlopen rechter oog en dit gebeurt wekelijks. De pijn is ook heviger!

Eyefloaters zijn erg aanwezig,troebele vlokken, draden, stippen, kettingen! Dit zou niet door de behandeling komen maar ik ben niet onnozel. Dit had ik voor de behandeling niet!

Lichtverstrooing, overal waar de zon of kunstlicht op schijnt komt een rand omheen. Zonlicht krult via de kozijnen naar binnen!

Halos zijn dag en nacht aanwezig. Achterlichten van auto’s zie ik in het donker met links dubbel!

Contast verlies: ik heb het gevoel door een witte mist heen te kijken,vooral met de zon die in huis schijnt.

De lichtgevoeligheid is erger geworden. Met bewolkt weer loop ik al met een zonnenbril en binnen werk ik met een veiligheidsbril/zonnebril op, TL verlichting is al te fel.

Komende maand heb ik afspraak bij de kliniek. Alles word nagemeten en als het gesprek met de arts goed verloopt durf ik het mischien aan 1 oog te herbehandelen!

Over vision clinics: alles is goed geregeld, profesioneel en de dames zijn aardig!

Om een lang verhaal kort te maken, ik heb 3500 euro betaald voor 150% zicht en boven staande problemen, koopje toch?:(
Mijn leven is een puinhoop. Werken gaat slecht, dagelijkse dingen worden moeilijk,zit in een depressie waarvan ik niet wist dat bestond. Ook lees ik verhalen van mensen die het nog slechter hebben getroffen. Dan ben ik blij dat ik nog alles kan zien maar aan het eind van het verhaal heb ik nog steeds ondragelijke pijn/kramp in mijn ogen! Ik heb al heel wat lol gemist hierdoor!

Als jij dit leest en je ziet links en rechts de flitsende reclame met mooie verhalen en je overweegt een laserbehandeling,doe het NIET! Met een bril kan je zonder problemen oud worden, en met die 3000 euro kun je blijven mee gaan met de mode;)

Ik geef 1 persoon de schuld van alles, en dat is mezelf. Hoe kon ik zo stom en inpulsief zijn!

Kon ik voor 50.000 euro alles ongedaan maken dan betaalde ik morgen.