De knoop doorgehakt

Door Kristof Neesen op 20 juni 2015
Hierbij zou ik graag een review insturen over Medifocus te Oud-Heverlee.

Ik werd al vriendelijk en gericht te woord gestaan bij het eerste telefonische contact. Vlot een afspraak kunnen maken binnen de 2 weken.

De locatie van Medifocus (Oud Heverlee, Belgie) was vlot bereikbaar en mooi gelegen. Na een deftige screening door zijn Optometrist Lien Ceyssens (zeer sympathieke, behulpzame en geduldige jongedame btw) en de verduidelijking van de procedures door Dr. Van Cleynenbreugel, de knoop doorgehakt en direct een afspraak gemaakt voor een ReLEx smile behandeling.

Van het vooronderzoek een beetje hinder ondervonden door de druppels toegevoegd voor het meten van de pupilgrootte, doch volledig pijnloos en dit was echter de volgende dag volledig verholpen.

Een week later al heb ik mij aangemeld voor de behandeling. Vriendelijk ontvangen en niet lang moeten wachten.

Bij elke stap van de voorbereiding werd er toegelicht wat er gebeurde. Daarna schort aan en op de operatie tafel (hier begonnen de zenuwen wat parten te spelen, doch achteraf bezien, volledig onnodig.) Ook heeft Dr. Van Cleynenbreugel de procedure nog eens toegelicht en hij is ook goed in het kalmeren van de zenuwen.

De gehele behandeling van de ogen zelf heeft een 10-15 minuten geduurd voor beide ogen en alles volledig pijnloos.

Op een klein half uurtje was ik terug buiten, met beperkt maar voldoende zicht om je niet volledig hulpeloos te voelen. Wel aangeraden om een zonnebril mee te nemen en een chauffeur te voorzien uiteraard.

Terug thuis gekomen voldoende gedruppeld en zo viel de last goed mee. De eerste dag zelf wat last gehad van wat zich voordoet als een klein zandkorreltje in mijn linkse oog, de medicatie die ik moest druppelen verhielp dit zo goed als volledig. Rechter oog niets last van gehad;

Ik heb nu mijn tweede controle achter de rug (ongeveer 6 weken verder) en alles ziet er goed uit. Het opnieuw scherpstellen van de ogen naar "t leven zonder bril komt geleidelijk aan. Ver zicht is zeer snel geen probleem meer, lezen duurt iets langer (enkele dagen). De lichtgevoeligheid betert ook snel weer.

Het is echt een verademing van het bril dragen verlost te zijn. Niet meer eerst zoeken naar een bril als ik opsta of uit de douche kom voor ik wat kan zien. Geen aanslag van de glazen meer als ik ergens warm binnenkom van een koude omgeving. In slaap vallen met de bril nog op is ook verholpen, deze stond voordien regelmatig paraplu bij mij. Op de werkvloer dien ik ook een veiligheidsbril te dragen, wat deze behandeling ook een stuk makkelijker maakt.

Voor mij is deze behandeling zeer geslaagd en vind ik het een echte aanrader!