Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

De volgende ochtend 100% zicht

Door Vincent Steine op 9 december 2013
Heel lang heb ik erover nagedacht om mijn ogen te laten laseren. Uit angst voor eventuele complicaties, de resultaten op de langere termijn en het behoorlijke prijskaartje was het er nooit van gekomen. Een tijdje geleden werd ik door een vriend van mij gewezen op een aanbieding bij International Vision Centers. Twee ogen behandelen met Intralase FemtoLASIK voor 1999,-

Ik heb direct contact opgenomen met de kliniek die ook een vestiging in Nijmegen heeft waar de informatiesessies en controles worden uitgevoerd, en werd ontzettend vriendelijk te woord gestaan door Coby Kievitsbosch. Ik kon zeer snel terecht voor een intake en er werd direct een afspraak gemaakt voor een eventuele behandeling. Tijdens de intake is door de ontzettend kundige en aardige Richard Kievitsbosch snel gekeken of het voor mij mogelijk was om behandeld te worden. Dit kon maar maar vanwege een erg dun hoornvlies moest dit wel via de Wavefront methode, een toevoeging op de FemtoLASIK waarbij er gepersonaliseerd wordt behandeld. Al met al zou de behandeling 2399,- kosten. Er moest ook nog een extra medische controle plaatsvinden die veel uitgebreider was dan deze intake. Ook deze controle een paar dagen later is prima verlopen. Er is gekeken naar de dikte van het hoornvlies, de oogdruk, de traanproductie en wat andere zaken. De conclusie was dat de behandeling door kon gaan!

De behandeling zelf zou in Amsterdam plaatsvinden. Daar aangekomen in de mooie nette kliniek werd ik direct opgevangen door Coby, Richard en hun collega"s. Ik heb een rustgevende tablet gekregen en men duidelijk uitgelegd hoe de dag zou gaan verlopen. Er zijn opnieuw metingen gedaan en ik heb gesproken met prof. dr. Sener die mij duidelijk heeft uitgelegd wat zijn verwachtingen waren van de behandeling. Vanwege een erg hoge minwaarde (-7,75) en een dun hoornvlies bestond de kans dat er een maximale restwaarde zou blijven bestaan van -1,25. Hier moest ik mijzelf wel van bewust zijn. De communicatie was dus erg eerlijk, duidelijk en open.

Na dit gesprek heeft Coby mij samen met twee anderen meegenomen naar de behandelruimte waar we ons hebben omgekleed. Een voor een werden we binnen geroepen voor de eerste stap, het maken van het flapje. Dit werd gedaan door Dr. Otto Wolter. Tijdens de behandeling wordt er een klem op het oog geplaatst waarna de laser een flapje maakt in het hoornvlies. Dit voelt als een druk op het oog. Totaal niet pijnlijk maar wel even vervelend. Coby en dr. Otto Wolter waren erg vriendelijk en stelde mij enorm op mijn gemak. Na amper een minuut was de eerste stap klaar en kon ik me al niets meer herinneren van de oogklem. Na tien minuten in een donkere ruimte te hebben gezeten werden we meegenomen naar de laser die de echte correctie zou verrichten. Ook deze stap werd gedaan door dr. Otto Wolter en ook hier werd ik gesteund door Coby. Van het laseren heb ik weinig gemerkt al maakt dit alles natuurlijk wel indruk op je. Na de behandeling werd ik omhoog geholpen door Coby en zag ik direct op de klok hoe laat het was. Heel apart wanneer je altijd -7,75 hebt gehad. Direct hierna is er gemeten en de behandeling was goed gegaan.

De uren hierna was het alsof je zand in je ogen hebt. Enorm veel tranen. Het was voor mij ook niet mogelijk om mijn ogen open te doen. Fijn was het dat Coby en collega Karin regelmatig kwamen kijken hoe het ging. Ook hebben ze geholpen met het druppelen. Ook dr. Otto Wolter is nog even komen kijken hoe het ermee stond. Na een paar uur was het weer mogelijk om mijn ogen te openen en kon ik richting het hotel. De volgende ochtend moest ik terug voor een controle en ik bleek 100% te kunnen zien!

Al met al is de behandeling bij International Vision Centers, enorm goed bevallen. De persoonlijke benadering van Richard, Coby, Karin, dr. Otto Wolter en alle anderen was heel erg fijn. Ik zou het zo weer doen en raad iedereen aan die overweegt zijn of haar ogen te laten laseren te kiezen voor deze kliniek!