De zenuwen gieren door je lijf

Door Sanae op 7 mei 2010

Op 4 mei ben ik bij International Vision Centers gelaserd. Ik had er voor gekozen om "s ochtends de medische vooronderzoeken te doen en "s middags meteen gelaserd te worden. Dit zou wel betekenen dat ik na de medische vooronderzoeken nog drie uur moest wachten vanwege de druppels die bij de vooronderzoeken zijn gebruikt.

Ik kwam om 10.00 uur aan en werd al vrij snel opgeroepen voor een kort onderzoekje. Vervolgens weer in de wachtkamer weer even moeten wachten. Daarna werd ik opgeroepen voor allerlei tests met mijn ogen. Er werden vervolgens druppels in mijn ogen gedaan om mijn pupillen te verwijden. De arts gaf aan dat ik over een tijdje weer opgeroepen word nadat het ingewerkt zou zijn.

Een half uur daarna werd ik opgeroepen voor de laatste tests. Het was toen 12 uur, ik werd verzocht om 15.00uur weer terug te zijn. Gelukkig was er in de buurt een klein winkelcentrum. 

Om half 3 zat ik weer in de kliniek. Na lang wachten, werd ik uiteindelijk om kwart over 4 geroepen. Dit vond ik wel jammer, de zenuwen gieren op dat moment door je lijf, ik was blij geweest als ik niet zo lang had hoeven wachten.
Vervolgens na even wachten mocht ik binnen komen voor het maken van het flapje. Nou dit vond ik best pittig, zware druk op mijn ogen voelde ik heel erg. Daarna weer opstaan, zag helemaal wazig.

Toen een halfuur gewacht, en vervolgens werd ik geroepen voor de laserbehandeling. Je krijgt weer een spreider rond je oog en vervolgens moest ik naar een rood lichtje kijken, en er word gelaserd. Was wel heel apart gevoel, rook ook een brandluchtje op een gegeven moment. Maar gelukkig niet pijnlijk. Ik mocht vrijwel meteen door voor de nacontrole was allemaal goed.

Toen naar huis, onderweg in de auto kreeg ik al behoorlijk last van mijn ogen, tranende en zware ogen. Meteen na aankomst gaan liggen, de pijn werd toen alleen maar erger. Daar moest ik echt even doorheen, het gevoel alsof er iets op je ogen drukt. Gelukkig nam het na 3 uurtjes af en kon ik mijn ogen weer langzaam aan openen. Meteen uitgetest, kon al de ondertiteling op de televisie zien. Dus was al blij.

Volgende dag terug geweest voor controle en was al 100%. Heb wel het gevoel dat ik met mijn rechter oog iets beter zie, maar op zich merk ik daar niet veel van. Ik kan nu eigenlijk alles zien en ben blij dat ik het uiteindelijk heb gedaan. Nergens last van, alleen nog wel rode ogen. Ook blij met de kliniek en vond de prijs hier ook erg meevallen, je krijgt waar voor je geld.