Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Denk goed na over de voor- en nadelen

Door Christian Hein op 15 februari 2012

Laat ik voorop stellen dat mijn sterkte zeer gering was L C1.25 R C0.75 Nou zullen veel mensen denken "die heeft geen bril nodig laat staan een laser behandeling" maar mijn zicht was 80% en ik had een bril nodig. (80% zicht dan zit je op de grens van mogen autorijden)

Na lang te hebben gepiekerd over ooglaseren toch de knoop doorgehakt en heb ik contact gezocht met Correct Vision in Alkmaar. Ik werd hier helaas geweigerd omdat volgens hun mijn verwachtingen te hoog waren omdat het mogelijk is dat de reststerkte vergelijkbaar zou zijn met de sterkte die ik al had. Vervolgens het laseren even opzij geschoven maar het bleef kriebelen (de bril op m"n neus en achter de oren...)

Vervolgens contact gezocht met Vision Clinics in Amsterdam, quicktest gedaan en een afspraak gemaakt voor een uitgebreid vooronderzoek, helaas werd ik geweigerd voor de intralase behandeling omdat mijn hoornvlies te dun was, ik kwam alleen in aanmerking voor een lasek/prk behandeling. Deze heb ik gemaakt maar na veel "horror" verhalen over deze toch wel pijnlijke en traag herstellende behandeling heb ik de dag erna de afspraak geannuleerd.

Ik heb toen contact opgenomen met Optical Express in Amsterdam waar ik een soortgelijk vooronderzoek kreeg en waar ik wel geholpen kon worden met de intralase behandeling. Volgens Optical Express was mijn hoornvlies dun maar binnen de grenzen (500µm en 509µm) na een iets te enthousiast verkoop praatje toch besloten een afspraak te maken voor enkel mijn linker oog omdat ik toch angstig was voor het resultaat, ik had immers geen gigantische sterkte.

Op de dag van behandeling was het druk, het verliep zelfs een beetje chaotisch omdat het allemaal nogal uitliep en dat is niet prettig als je al zenuwachtig bent. Je krijgt hier ook pas voor het eerst de chirurg te zien die nog even naar je ogen kijkt.

Als allerlaatste van de dag was ik aan de beurt. Je wordt naar een kamertje gebracht waar de vorige patiënt nog zit met tranende ogen "slik" vervolgens krijg je een haarnetje op en moest ik nog even (leek eeuwen te duren) wachten alvorens je de operatiekamer in loopt. Daar staan een drietal personen, iemand vraagt naar je naam en geboortedatum en vinkt deze af. Je mag nu gaan liggen op de behandel stoel/bed en er wordt uitgelegd welk apparaat wat doet. De chirurg komt binnen en de behandeling gaat beginnen, je krijgt allereerst verdovende druppels in je oog (prikt een beetje) en dan wordt er een zuignap op je oog geplaatst die bevestigt wordt aan de machine die het flapje maakt. Dit is geheel gevoelloos je kijkt enkel in een heel fel licht. De zuignap gaat eraf en de chirurg zet een spreider tussen je oogleden zodat je niet kunt knipperen, het flapje wordt opzij geschoven en het laseren gaat beginnen.

Je kijkt naar een rood lampje die gaat knipperen en na enkele seconden ruik je een branderige geur, ik weet niet of dat het weefsel van je oog is of gas van de laser zelf, maakt ook niet uit want het is normaal en kan geen kwaad. Na zo"n 15 seconden is het laseren klaar en wordt het oog meteen gekoeld met vloeistof (voorkomt de groei van litteken weefsel) het flapje wordt teruggeplaatst en gladgestreken, nog wat druppels op het oog en je bent klaar. Je ziet nu wat wazig en het licht is nog op je netvlies aanwezig.

Je wordt nu naar de vorige kamer gebracht (waar de vorige patient zat) en vervolgens komt de chirurg je oog bekijken om te zien of het flapje goed zit. De patient voor mij moest terug omdat het flapje niet helemaal mooi zat.

Na een tiental minuten ben ik weer richting huis gegaan, ik had weinig last van het linker oog en kon na 4 uur al weer TV kijken (scherp!) en de dag erna ging ik op controle en was mijn zicht 140%.

Ik heb een week rondgelopen met 1 behandeld oog maar omdat mijn rechter oog dominant is merkte ik dat het niet prettig keek en ik heb Optical Express opgebeld voor een afspraak voor het rechter oog, deze is toen een paar dagen na het maken van de afspraak behandeld. Ik had met rechts iets meer last de eerste paar uur maar na zo"n 6/7 uur was dat weg. De dag erna ging ik voor controle en was mijn zicht maar liefst 150%!!

Nu een maand verder heb ik vandaag mijn ogen laten meten en kwam ik op links: +0,25 C0,25 en rechts enkel C0,25 als de sterkte zo blijft dan ben ik een gelukkig mens. Mijn zicht was 160% met beide ogen, kleiner konden de lettertjes niet.

Ik heb wel een paar kanttekeningen; zo heb ik met links in de avond en bij ondertitels last van een kleine lichtverstrooing bij lichtbronnen, dit kan ik omschrijven als een lichtstreep die naar beneden gaat, vervelend. Rechts heeft dit niet en mijn hersenen corrigeren het gelukkig dus ik ondervind er weinig hinder van. Of het weg gaat weet ik niet, het was in het begin erger en ik heb nog 2 maanden voordat het herstel volledig is (volgens de kliniek) Overigens heb ik overdag geen last van droge ogen maar in de ochtend wel, ik slaap kennelijk niet helemaal met mijn ogen dicht waardoor deze droog aanvoelen in de ochtend. Ik heb hiervoor een oogzalf gekregen en nu is het weg.

Optical Express was niet mijn eerste keuze, dit omdat er slechts één chirurg aanwezig is, die ook niet ingeschreven staat bij het NGRC (Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie) iets dat ik toch erg belangrijk vind. Wel heeft de chirurg veel ervaring en is uiteraard ingeschreven bij het BIG register.

De laser die Optical Express gebruikt is ondertussen 7 jaar oud en maakt nog gebruik. Ik wil niet zeggen dat het een slechte laser is, immers is het belangrijker dat een chirurg weet wat zijn laser kan en wat de laser niet kan. Een super moderne laser met een onervaren chirurg kan meer kwaad doen.

Al met al ben ik erg tevreden over het resultaat

Ik hoop dat ik mensen heb kunnen informeren met mijn verhaal. Denk goed over de voor en nadelen, zorg dat je voor een kliniek kiest die je goed voorlicht, niet alleen over de baten maar ook over de mogelijke complicaties! Let vooral niet op de prijs, het zijn wel je ogen!