Direct na de lenswissels was het zicht van mijn ogen prima.

Door Jose Ouwerkerk-Noort op 2 april 2015
Middels dit schrijven wil ik mijn ervaring delen m.b.t. de een lenswissel, dit was een refractive lens exchange.

In september 2014 heb ik een quick scan laten uitvoeren om te kijken of het mogelijk was om mijn ogen te laten laseren. Dit was geen optie, (gezien mijn leeftijd, 55 jaar, en de sterkte van mijn ogen). Rechter oog ruim +6 en linker oog ruim +4.

Daarop volgend heeft Dr. Van Cleynenbreugel mij verteld wat er wel mogelijk was. Hierop volgend is het traject van de lenswissel gestart. De lenswissels vonden plaats in praktijk MEDIFOCUS, Oud Heverlee, België en zijn uitgevoerd door Dr. Van Cleynenbreugel.

Na een gedegen vooronderzoek vond op 20 januari 2015 de lenswissel van het rechter oog plaats en op 21 januari de nacontrole.

Op 13 februari 2015 is de lenswissel van het linker oog uitgevoerd. Ook hier de volgende dag een nacontrole.

Het ontvangst in de kliniek was uiterst vriendelijk. De operatie assistente is zeer betrokken bij haar cliënt. Zowel de arts als de assistent vertellen constant wat men doet.

De assistent stelt haar patiënt goed op het gemak en let ook zeer goed op hoe men zich voelt c.q. gedraagt. Ik heb de ingreep als zeer positief ervaren, , door het handelen van de arts en assistent was er totaal geen “angst”, ook de tweede keer niet, mede door het feit dat je weet wat er gaat komen en hoe men handelt.

De kliniek is in België en ik woon in Nederland, ca. 2.15 uur rijden. Voor beide keren was een B&B gereserveerd. Dit geeft heel veel rust na de ingreep, men hoeft niet de rit naar huis te maken om vervolgens de volgende dag weer de rit aan te gaan, de B&B was op ca. 3 minuten rijden van de kliniek.

Direct na de lenswissels was het zicht van mijn ogen prima. Ik kan alles weer goed zien c.q. lezen het kijk/computer en leesgedeelte zijn perfect. Ik heb wat last van “halo’s”, wat dr. Van Cleynenbreugel ook had aangegeven, maar dat wordt al minder. Sinds mijn 18de was ik afhankelijk van een bril c.q. lenzen. Met name de laatste jaren was het dragen van contactlenzen niet prettig meer, dit ging mij steeds meer tegenstaan. Dus om nu alles te kunnen zien zonder enig hulpmiddel is in één woord FANTASTISCH. Ik kan nu alleen gaan zwemmen omdat ik alles goed kan zien. Strandwandelingen maken zonder dat er zand onder de contactlenzen zit. Spontaan een dutje doen, (zonder eerst de lenzen uit te moeten doen). Al dit soort kleine dingen maken voor mij het leven een stuk prettiger, alleen al het wakker worden in de morgen en gelijk alles scherp kunnen zien. Niet meer hoeven zoeken naar de bril. Als ik had geweten wat voor positieve impact dit heeft op mijn leven, had ik dit jaren eerder gedaan.

Op 20 maart jl. ben ik voor nacontrole geweest, en daaruit bleek dat het rechter oog op 0 staat en het linker op 0.1, beter kan niet.

Ook na de ingreep blijft dr. Van Cleynenbreugel zeer betrokken bij zijn cliënt en is hij altijd bereikbaar voor vragen, bij vragen geeft hij vrij snel terugkoppeling, dat is zeer prettig. Hij komt ook echt met oplossingen.

Met vriendelijke groet,
Mw. J. Ouwerkerk-Noort