Dit had ik al veel eerder moeten laten doen

Door Liesbeth Auwerx op 3 december 2016
Enkele weken geleden liet ik mijn beide ogen behandelen met ReLEx Smile laser technologie. De behandeling werd uitgevoerd door Dr. Van Cleynenbreugel in Medifocus, een zeer aangename privépraktijk geleden in het rustige en groene Oud-Heverlee, België.

Aangezien ik hier al jaren over twijfelde, maar de stap niet echt durfde zetten, was het vooronderzoek voor mij heel belangrijk om vertrouwen te krijgen in de arts en de techniek. Tijdens dit onderzoek werden mijn ogen uitvoerig onderzocht en werd er ruim de tijd genomen om te luisteren en te antwoorden op al mijn vragen en twijfels hierover. Er werd op een heel eerlijke en open manier gecommuniceerd over de mogelijke behandeltechnieken en de voor-en nadelen, zonder druk uit te oefenen op mij om onmiddellijk een beslissing te nemen. Hierdoor kreeg in veel vertrouwen in Dr. Van Cleynenbreugel.

De behandeling zelf verliep zeer goed. Er werd mij vlak ervoor nog eens alles rustig uitgelegd, nadien werd ik zeer goed begeleid bij alles wat er gebeurde. Mijn netvlies werd met druppels verdoofd, waardoor ik nooit pijn gevoeld heb. Het is misschien een beetje beangstigend om onder een laser-machine te liggen, waarbij je gefocust moet kijken naar een klein lampje, terwijl de ogen één voor één gelaserd worden. Hier heb ik nochtans weinig last van gehad, aangezien de ganse behandeling pijnvrij is en er op een rustige manier gecommuniceerd werd tijdens de behandeling.
Onmiddellijk nadien was mijn zicht zeer wazig, maar dat beperkte me niet om me in mijn vertrouwde omgeving rond te bewegen. Ik ben dan enkele uren gaan slapen (op aanraden van de arts).

De dag nadien ging ik al op eerste controle, waar bleek dat mijn rechter oog al een zeer goed zicht had, wat ik al opgemerkt had.
De eerste dagen na de behandeling was het vooral de droogte die me het meest hinderde. In het begin gebruikte ik de oogdruppels misschien iets te weinig, nadien meer, op aanraden van Dr. Van Cleynenlbreugel. Telkens bij een droogte gevoel druppelde ik in mijn ogen, wat s avonds zelfs om de 15min was, maar zo werd de hinder echt beperkt. Na een lange werkdag, veel computerwerk of bij moeheid, was de droogte iets erger, maar dat kan je perfect verhelpen met de oogdruppels.
Mijn zicht werd met de dag minder wazig, waardoor ik na 2 dagen al terug met de fiets reed en na 4 dagen met de auto.
5 dagen na de laserbehandeling ben ik terug gaan werken, zonder veel problemen.

Een week na de behandeling was er nog een klein verschil in het zicht tussen mij linker en rechter oog. Dit viel me ook op tijdens alles wat ik deed, maar stoorde niet in die mate dat het me beperkte. Na 3 weken was dat verschil helemaal verdwenen.

Om kort te besluiten ben ik zeer tevreden over de ReLEx Smile behandeling die Dr. Van Cleynenbreugel bij mij heeft uitgevoerd. Het is een heerlijk gevoel om altijd alles te kunnen zien, zonder een bril te moeten dragen, deze te moeten afvegen van de regen of de condensatie, om niet steeds tussen bril en zonnebril af te wisselen, om niet meer met een bril op te gaan zwemmen, … De zin die ik de laatste weken al het meeste heb uitgesproken is: “dit had ik al veel eerder moeten laten doen!”