Dit jaar besloten dat het toch maar mocht gaan gebeuren

Door Esther Pillen op 12 augustus 2014
Mijn partner is reeds 5 jaar geleden ook hier gelaserd en daarbij viel mij op hoe nauwkeurig en netjes International Vision Centers dit deden. Destijds heb ik mij voorgenomen dat indien ik ooit mijn ogen zou laten laseren ik dat ook bij deze kliniek zou laten doen.

Dit jaar besloten dat het toch maar mocht gaan gebeuren. Dit omdat ik eigenlijk een nieuwe bril zou moeten aanschaffen en waarschijnlijk over zou moeten gaan op een duurdere soort lenzen (ivm de cilinder)

Ik heb eerst op de website gekeken, en toen telefonisch (vrijblijvend) een eerste controle afspraak gemaakt voor de vestiging in Nijmegen. Hier werd al kort even gekeken naar het oog zelf, en beoordeeld of ik in eerste instantie in aanmerking zou komen om mijn ogen te laten laseren. Ook de diverse behandeltechnieken werden doorgesproken. Omdat ik last heb van erg droge ogen, werd geadviseerd om te kiezen voor de nieuwste behandeltechniek de RelexSmile. Ook zou de FemtoLasik mogelijk zijn, maar zou ik wel meer klachten in de vorm van pijn en droge ogen nadien kunnen krijgen.
Ik heb ook gekozen voor de RelaxSmile, waar ik geen moment spijt van heb gehad!

De behandeldag zelf, ik mocht zelf kiezen of ik in de ochtend of middag behandeld zou worden.

De behandeling zelf gebeurd in Amsterdam. Het was rustig in de wachtkamer, stuk of 5 mensen met een begeleider. Rustig een kopje koffie erbij. Om de beurt werden we eerst opgehaald voor wat oogonderzoeken, daarna een kort gesprek met de behandelend oogarts. Een buitenlandse arts, die erg goed Engels sprak. (Eigenaar dhr. Kievitsbosch zat er ook bij mocht er vertaling nodig zijn).

Kregen in de wachtruimte individueel uitleg over het druppelen van de ogen na de behandeling, en een mooi oogmasker mee die de eerste nacht gedragen zou moeten worden ter bescherming.

Toen ik aan de beurt was werden ik en nog een man opgehaald door een assistent. Zij vertelde precies wat er ging gebeuren. Maakte ons klaar in de vorm van een haarnetje, schort en overschoentjes en gaf ons de eerste serie verdovingsdruppels in de ogen. En natuurlijk een gezellig en geruststellend praatje

Ik mocht als eerste. Werd door de assistent goed op de tafel geholpen. Regelmatig gevraagd of ik goed lag. ik werd rustig over mijn hand geaaid door de assistent.

De arts had een hele rustige stem, die mij echt geruststelde tijdens de behandeling. Ik mocht in het lampje kijken. Kreeg een oogspreidertje in het oog, waar je helemaal geen last van hebt door de oogdruppels. Ik mocht in een groen lampje kijken, vond het eigenlijk een erg mooie gewaarwording. Na enkele seconden gaat het apparaatje omhoog (je ziet vaag het cirkeltje licht kleiner worden) De assistent vertelde dat het eerste oog gelaserd was en dat nu het lensje eruit gehaald zou worden. Een raar beeld, ik zag troebel met het oog, en het bewoog allemaal. Opeens is het helder en dan weet je dat het gelaserde lensje eruit is. Het andere oog werd nog een keer voorzien van een verdovingsdruppel en onderging hetzelfde ritueel.

Na enkele minuten was de gehele behandeling klaar en werd ik terug begeleid naar de wachtkamer.
Hier volgende nog een laatste controle, alles was prima.

Ik had besloten weer terug naar huis te rijden (1,5 uur) dat uiteraard niet door mijzelf gebeurde.
Een uur na de behandeling moest je beginnen met druppelen, antibiotica (Tobradex) en kunsttranen (Oculotect) De eerste druppels zijn wat lastig omdat je oog wat schrijnt.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel veel last had van licht en dat ik thuis een uurtje echt last heb gehad. Ik heb even op bed gelegen en de wekker gezet (ieder uur) om te druppelen. Na dat uurtje werd het steeds beter.

De oogdruppels worden langzaam afgebouwd.
De antiobiotica start met ieder uur een druppel. daarna iedere dag 1 druppel minder.
(hiervoor is de app op je telefoon heel handig)!
De Kunsttranen ongeveer om het uur, of wanneer je ogen erg droog aanvoelen.

Het enige waar ik nu nog wat last van heb, zijn soms wat droge ogen en het feit dat ik denk nog steeds mijn lenzen in te hebben en die "s avonds uit moet doen! haha! 

Helder mag zijn dat ik het een geweldig behandelcentrum vind met kundige mensen en het aan iedereen adviseer!

Met vriendelijke groeten,

Esther Pillen