Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Doodsbang voor lensimplantatie maar achteraf erg tevreden

Door Marleen Rietveld op 22 januari 2007
Ik ben inmiddels 4 jaar geleden geopereerd aan mijn ogen. Ik heb destijds lensimplantaat laten uitvoeren.

Geen Artisan lenzen, maar dat is voor mij geen enkel bezwaar geweest.

Ik ben zeer blij dat ik het heb laten doen. Ik had een sterkte van -10 en zag dus helemaal niets zonder bril.

Laseren was voor mij geen optie, omdat ik een te grote sterkte had. Inmiddels heb ik nog een sterkte van -0,5 en -1 overgehouden, maar dat vind ik absoluut geen enkel probleem. Sterker nog: waarschijnlijk zal het bij mij nog heel lang duren voordat ik een leesbril nodig heb. En dat is mooi meegenomen.

Ik ga nog wel ieder jaar naar eyeqvision toe om te controleren of alles nog goed is. Bij mij gaat alles gelukkig prima. Ik moet zeggen dat ik na de operatie nooit enige problemen heb gehad met mijn implantlenzen: ik voel ze niet, kan er prima mee kijken, weet niet eens meer dat ik ze in heb eigenlijk. Kortom: zeer tevreden, ook zonder Artisan lenzen!

Denk dat het belangrijk is dat je ook een goed gevoel hebt bij de kliniek waar je laat implanteren. Ik zelf was doodsbang voor de operatie, ben zelfs onder hypnose gegaan omdat ik het zo eng vond. Was geen enkel probleem, ze vonden wel handig zelfs want ik was heel rustig tijdens de operaties. Ik heb eerst het ene oog laten behandelen en 2 weken later het andere oog.

Na de behandelingen merkte ik wel dat ik iets gevoeliger was voor licht, maar dat is na een maand of zo weer weggetrokken. Wel ben ik zelf altijd nog wel alert op het dragen van een zonnebril imv UV-straling. Maar dat kan sowieso geen kwaad denk ik. Als het ’s avonds donker is dan heb ik soms wel kleine aura’s die ik zie, maar absoluut niet hinderlijk.
Plus dat mijn zelfvertrouwen na de lensimplaat echt serieus omhoog is gegaan. Ik vind zelfs zwemmen en kamperen weer leuk, wat ik niet meer wilde doen toen ik zo slecht zag.
Kortom: ben erg tevreden na de operatie en ben absoluut blij dat ik het destijds heb laten doen.