Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Druppelen het meest irritante van het geheel

Door John Holtslag op 16 oktober 2008

De operatie is gisteren goed gegaan. Achteraf is het mij 100% meegevallen.

We waren rond twee uur bij Optical express. Om kwart voor drie werd ik gehaald door de chirurg dokter Koning. Laatste check en wat vragen beantwoord.

Ik kon nog even wachten en zou zo geholpen worden.

Dan maar even een sigaretje buiten doen, moest toch even wat stoom afblazen.

Om kwart voor vier werd ik door een aardige assistente gehaald en werden mijn ogen gedesinfecteerd. Ze stelde me gerust dat ik die bril straks mocht dumpen ;-)

Daarna operatiekamer in, man wat een machines!!!!

Mocht gaan liggen onder de machines en toen werden er een paar (verdoving)druppels in mijn ogen gebracht.

Zag helemaal niets meer, maar dat is normaal.
Daarna kwam de arts. Met een computer werd het hoornvlies losgemaakt en als een bladzijde weggeslagen. Zo dat was oog 1. Daarna mijn linkeroog. Zelfde verhaal. Onderwijl vertelde de arts wat er gebeurde.

Daarna kwam er een andere machine boven mijn hoofd te hangen. Eerst rechteroog. Kijk maar naar het rode lampje verderop in de tunnel. Daarna begon het laseren, ongeveer 35 seconden.

Daarna links hetzelfde verhaal.

Na het laseren werden de flapjes weer keurig teruggelegd, even liggen blijven.

Na een minuutje weer rechtop zitten en zowaar ik zag de klok! Het was 5 over vier. Wel mistig nog, maar ik zag!!

Daarna naar een donkere kamer. kwartiertje ogen dicht houden. Na het kwartier kwam de arts weer om een check te doen. Alles prima. U mag naar huis met de medicamenten en een soort ski bril voor in de nacht.

Angela reed natuurlijk!. Ogen dicht houden en ik kan je vertellen dat is niet fijn als je naast de bestuurster zit en ook nog in de file.

Thuisgekomen als een blinde naar boven begeleid, even liggen (anderhalf uur) met de ogen dicht en de ski bril op.

Om half negen de oogjes open en zowaar ik zag al beter. Even wat eten, druppelen (3 soorten) en weer naar bedje.
Om elf uur wakker gemaakt voor de volgende druppelsessie. Naar beneden en ik kon teevee kijken niet gek op een scherm van 120 cm natuurlijk) maar ook de ondertiteling kon ik goed zien.

Maar een biertje erop genomen!!!

Daarna weer naar bed. Vanochtend wakker worden en je verbazen dat je steeds beter gaat zien.

Nog wel wat last, wat rode geïrriteerde ogen...maar het gaat steeds beter. Vanmiddag weer naar Amsterdam voor controle. Ben benieuwd.

Meest irritante van het geheel:????
Het druppelen ;-)

Groetjes

John