Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Echt blij met mijn goede ogen!

Door Nynke Ilse de Kwaasteniet op 28 april 2010

Mijn vader heeft een aantal jaren geleden een ooglaser operatie ondergaan. Toen was ik er nog niet aan toe en moest ik er nog even over nadenken. Vorig jaar (2008) had ik besloten dat ik het aandurfde, maar toen bleek dat mijn hormonen nog niet stabiel genoeg waren ivm trage schildklier. Eind 2009 dacht ik er ineens weer aan en toen bedacht ik me dat ik toen wel goed ingesteld was op het schildklier medicijn en daarom nu dus wel de operatie kon gaan doen.

Eerst kreeg ik een vooronderzoek en een medisch onderzoek in Nijmegen, hier werd alles goed en duidelijk uitgelegd en ook onderzocht. De ogen krijgen bijvoorbeeld ook druppels waardoor de lens in je oog tijdelijk wordt uitgeschakeld er nog beter gemeten kan worden wel afwijking je ogen hebben. Mijn ogen waren gelukkig geschikt, 25 tot 30% is niet geschikt ivm dikte van hoornvlies etc. dit wordt allemaal goed onderzocht. Als ik vragen had werd er goed antwoord opgegeven. Ik heb gekozen voor de methode femtosecond lasik, hier komt geen mesje meer aan te pas aan de operatie, zodat het nog preciezer kan gebeuren en minder infectiekans. Het zogenaamde flapje wordt nu ook gemaakt dmv een laser. Mijn ogen hadden een afwijking van links -2 en rechts -4 met een halve cilinder.

Woensdag 9 december was het dan eindelijk zo ver. Eerst worden er s ochtends nogmaals onderzoeken gedaan met je ogen, waarna s middags de operatiekamer gereed werd gemaakt. De ruimtes waar we moesten wachten waren allemaal vrij nieuw en schoon. Als je aan de beurt was werd je geroepen met z’n 2-en, zo had je nog wat steun aan elkaar. Eerst kreeg je steriele kleding aan, schort, mutsje en schoentjes en ook moest je je ogen even desinfecteren met een watje en ook kreeg je oogdruppels in, dit was tegen infectie en pijn. Daarna werd je geroepen naar de ruimte waar het flapje los werd gelaserd. Daar moest je een in een stoel gaan liggen en kreeg je een oogklem op zodat je niet met je ogen kon knipperen of wegdraaien. Daarna moesten we 10 minuten wachten in een donkere ruimte, hier werd ook gevraagd of je nog meer druppels in je ogen wou. Toen de 10 minuten voorbij waren werd ik geroepen voor de operatiekamer, ook hier mocht ik weer liggen in een stoel en ook weer een oogklem, ook kreeg ik een soort folie over me heen wat me helemaal bedekte, alleen bij de ogen werd omstebeurt het rondje eruit gehaald. Na het laseren wordt er gespoeld met water tegen oververhitting. Het duurt allemaal maar heel kort en dan mag je weer naar buiten lopen, daar de steriele kleding uitdoen. Kort daarna is er nog een korte test met een oogarts. Dat zag er goed uit en toen kon ik gaan.

Ik had de pech dat ik in een file terechtkwam en dit was wel vervelend ook omdat ik mijn ogen niet meer goed kon openen, mijn ogen prikten erg. Het is zeer aan te raden die dag een begeleider te hebben. Thuis aangekomen in bed gekropen en mijn man kwam ieder uur om de desinfecterende druppels in mijn ogen te doen. Totdat ik om half 11 ging slapen met beschermbril op, dit om te voorkomen dat je in je ogen gaan wrijven, de volgende morgen vond ik het licht nog wel fel aan mijn ogen, maar ik merkte al dat ik veel scherper zag. Dat is eerst nog wat onwerkelijk maar wel bijzonder. Die dag voor controle naar Amsterdam, dat was allemaal goed. Na een week ben je al weer klaar met de desinfecterende druppels, dan alleen nog de kunsttranen doorgebruiken tegen droge ogen. Eerst had ik wat rode ogen maar na 2 weken trok dat ook alweer weg.

Toen na een maand voor controle in Nijmegen geweest en toen was mijn zicht met beide ogen samen 100%. Links is nu 0.0 en rechts is 0.25 maar dat maakt niks uit voor je zicht en dit kan ook nog herstellen. Het is heerlijk dat je nu niet meer elke dag je lenzen in hoeft te doen of je bril op moet zetten. Ik had lenzen en gebruikte af en toe een bril. Ook handig nu het weer hooikoortsseizoen is dat je niet meer met je lenzen zit.

Na 4 maanden heb ik ook weer een controle in Nijmegen gehad en ook die was goed en mijn zicht ook weer 100%. Ik ben er nu superblij mee en kan het iedereen aanraden. Op de dag zelf is het even pijnlijk maar daarna heb je er iets moois en waardevols voor terug. De begeleiding bij International Vision Centers is helemaal prima, ze benaderen je ook echt persoonlijk niet als nummer. In verhouding met andere klinieken vond ik het een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wacht en twijfel niet te lang maar ga onderzoeken of je ogen überhaupt geschikt zijn!