Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Een aantal zaken had ik me onvoldoende gerealiseerd

Door Eric te Brake op 12 februari 2016
Bij deze wil ik ook mijn ervaringen met ooglaseren via Alma Care in Istanbul delen, omdat mij de reviews vooraf ook geholpen hebben een goede afweging te maken. Het is nu net een jaar geleden.

Over het algemeen ben ik tevreden over het effect van het ooglaseren, maar een aantal zaken had ik me onvoldoende gerealiseerd.

Vooraf zag ik dichtbij nog goed (onder mijn bril van -3 door), maar sinds het laseren (Lasik) heb ik een leesbril nodig (+1,5). Ik ben blij niet meer altijd een bril op te hebben, en neem het gehannes met leesbrillen meenemen op de koop toe.

Nu had ik vooraf al last van droge ogen in de winter en bij hooikoorts. Dit werd na het laseren nog iets meer en daarvoor heb ik 3 a 4 maanden nog met neptranen gedruppeld. Ik werd er op een gegeven moment een beetje wanhopig van, omdat ik dacht dat het nooit meer beter zou worden. Maar rond mei kwam de omslag en heb ik niet meer hoeven druppelen.

Wat ik ook lastig vond was dat mijn beide ogen niet precies dezelfde sterkte hebben na het laseren. Het viel binnen de marge werd me verteld. Voor veraf is dat geen probleem, maar voor dichtbij (1a2m) was dat zeker in het begin lastig. Duurde wel enkele maanden voordat mijn hoofd er minder last van had. Maar zeker in het begin was het steeds wisselend inzoomen en focussen erg vermoeiend. Mogelijk laat ik nog een leesbril op goede (wisselende) sterkte maken om er minder last van te hebben.

Over de ervaringen met Alma Care en de behandeling ben ik over het algemeen tevreden. De prijs haalde me over het in Istanbul te doen.

Ik had zelf een hotel in de buurt geboekt (10 min lopen/Jazz-hotel) wat goedkoper en goed was. Ik was alleen gegaan en na de behandeling een taxi terug genomen. Ik zag nog genoeg om de weg/hotel te zien.

Ik vond het verbazingwekkend dat ik de dag na de behandeling al weer rondliep door Istanbul zonder een centje pijn en met perfect zicht. Ik heb nauwelijks last van de behandeling gehad.

Alma Care zou nog de controle achteraf vergoeden, maar na twee pogingen heb ik dat maar opgegeven. Over het algemeen heel tevreden nu. Maar als je me dat na drie maanden had gevraagd, dan had ik dat niet geantwoord ivm. de aanpassingsproblemen.

Succes met de afweging.