Een eye-opener voor iedereen die nog twijfels heeft

Door Cees van Valen op 1 mei 2010

Eye-opener voor iedereen die nog twijfels heeft. Ik heb altijd een hekel gehad aan mijn bril, was het niet met sporten dan wel met fotograferen.

Ik heb contact gezocht met Care-Vision en kon vrij snel terecht voor een eerste vrijblijvend onderzoek. Je krijgt dan alle informatie die je nodig hebt en waar je op zit te wachten.

Vervolgens twee weken later de zgn. dokters-intake. Het verschil met de eerste intake is dat je druppeltjes in krijgt die je pupillen wijder maken. Dat prikt 10 seconden een klein beetje en daarna heb je nog een uur of 10 grote pupillen waardoor je wat last kunt hebben van zonlicht, maar dat viel in mijn geval reuze mee.

Precies een week later ging ik voor de LASIK behandeling. Ik was stom verbaasd. De behandeling duurde zeggen en schrijven 4 minuten per oog!! Het stelde niets voor. Je moest je concentreren op een rood lampje aan de bovenkant van het laserapparaat. Je krijgt gedurende behandeling duidelijke aanwijzingen en er wordt constant vertelt wat ze gaan doen/aan het doen zijn. Allemaal heel rustig en geruststellend.

Direct na de behandeling ga je mee voor een eerste controle. Een kwartiertje later nog een keer kijken en als alles goed is kun je naar huis. Ik was "s morgens om 11 uur behandeld en "s avonds om 19.30 uur zat ik journaal te kijken. Het was een belevenis.

De volgende ochtend ben ik zelf naar Eindhoven gereden voor de eerste controle. Ik had geweldig zicht. Vandaag (ongeveer 7 weken na de behandeling) ben ik weer op controle geweest en ik ben nog even enthousiast. Ik ben nog iedere dag heel erg blij dat ik deze stap genomen heb. Voor iedereen die zich aan het orienteren is hoop ik dat dit verhaal een zetje in e rug kan zijn om de stap te nemen.

Veel succes, Cees