Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Eerst ECE daarna Inter-Vision

Door Richard Santalla op 29 januari 2007
Op 15 januari jl. heb ik mijn ogen laten laseren in Istanbul via InterVision. Daar was het e.e.a. aan vooraf gegaan. In eerste instantie meldde ik mij bij ECE op Schiphol voor het vooronderzoek. Ik was er naartoe gelokt door de aanbieding die zij hadden (€ 595,- per oog). Na het vooronderzoek werd mij echter meegedeeld dat ik alleen voor de duurste (Intralase) behandeling in aanmerking kwam, ik had nl. een ´moeilijk oog´. Tezamen met de kosten van het vooronderzoek én de medicijnen (niet inbegrepen bij de prijs) zou mij dat zo´n 3000 euro gaan kosten. Dat, alsmede het feit dat ik de sfeer bij ECE (erg zakelijk en lopende band, veel smoezende meiden achter de balie) niet zo prettig vond, deed mij besluiten eerst nog eens verder te kijken.

Met deze wetenschap ben ik het internet afgegaan om te zoeken naar klinieken die dezelfde behandeling tegen een goedkoper tarief aanbieden. Zo kwam ik bij Inter Vision terecht. Vanaf het eerste moment voelde ik mij hier meer op mijn gemak; meteen een telefoontje nadat ik aanvraag tot vooronderzoek had ingediend, snelle en uitgebreide documentatie vooraf via de mail, en het vooronderzoek zelf was kosteloos.

Tot mijn verbazing bleek uit het vooronderzoek dat er helemaal geen indicatie was dat ik alleen voor een Intralase behandeling in aanmerking kon komen. Een standaard Lasik behandeling voldeed prima! Alhoewel ik er niet helemaal gerust op was (wie heeft er nu gelijk) vond ik de persoonlijke behandeling bij Inter Vision zo prettig dat ik besloot de stap te nemen en naar Istanbul te gaan voor de behandeling.

Om een lang verhaal kort te maken, het is nu 2 weken geleden en ik heb er bepaald géén spijt van. Ik zit nu op 90% scherpte, maar het lijkt wel 100%, dus het gaat nog beter worden terwijl ik graag teken voor hoe het nu al is. Mijn bijziendheid de eerste weken is weg, leesbrilletje kan de prullenmand in. Bovendien is het concept van met een groep dit doen, onder de persoonlijke begeleiding (tot in de behandelkamer toe) van optometrist Johan Bergen, in een mooie stad als Istanbul, absoluut een concept met meerwaarde, en iedereen aan te bevelen, net als Inter Vision overigens.