Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Eindelijk geen last meer van mijn lenzen

Door Rick Peters op 14 mei 2013
Een aantal maanden had ik genoeg van mijn lenzen. Het was een aantal jaar goed gegaan, maar ik kreeg na een steeds korte tijd last van mijn lenzen. Door mijn geringe sterkte (-1.00 en -1.25) had ik ze overdag toch niet altijd nodig. Maar in de nacht moest ik wel een bril op, met sporten was dat niet handig dus ging ik met sporten voor dag lenzen.

Daar had ik dus geen zin meer in en ging ik toch maar kijken naar ooglaseren, ik had via internet het een en ander uitgezocht en wist al dat ik Femto-LASIK ging doen. Ik woon zelf in de buurt van Nijmegen, aangezien je eerst een vooronderzoek krijgt en na de behandeling nog 4 na onderzoeken leek het mij handig om iets in de buurt te kiezen. Anders moest ik steeds een halve dag vrij nemen van mijn werk (wat uiteindelijk ook weer gewoon geld is).

In Nijmegen zit International Vision Centers. Deze behoorde tot de goedkoopste klinieken die alles in Nederland deden. Ik belde maandag voor een afspraak en ik kon gelijk terecht voor een eerste vooronderzoek. Vrijdag had ik mijn vooronderzoek, daaruit bleek dat mijn hoornvlies meer dan dik genoeg was (590 qm). Ik had wel grote pupillen waardoor ze wel PTA aanraden, dit om dingen zoals glare tegen te gaan (daar had ik in de nacht, zonder lenzen in inderdaad veel last van).

Ik besloot gelijk een afspraak te maken voor het laseren, dit kon ook heel snel. Twee weken later had ik mijn medische vooronderzoek (ook in Nijmegen), en de week erna werd ik gelaserd. Helaas gebeurd het laseren alleen in Amsterdam, ook de dag erna moet je terugkomen voor een eerste controle in Amsterdam.

Het medisch vooronderzoek ging goed en dus kwam ik de week erna om 14:00 binnen bij de vestiging in Amsterdam. Daar werden nogmaals alle dingen nagemeten (3e keer :) ), ook kreeg ik daar nog een gesprek met de behandelend arts. Mijn kans op 0.00 uit te komen was 95%, de kans dat ik zonder lenzen/bril verder kon was meer dan 99%. Daar de behandelovereenkomst getekend. Ook kreeg ik daar nog informatie van een medewerker over het druppelen en de procedure voor/tijdens en na de behandeling.

De procedures (aparte ruimte en verdovende druppels, maken van het flapje en het laseren) gingen goed. Rond 17:00 had ik mijn eerste snelle controle en toen kon ik weg. Ik had zelf een hotel geboekt in Amsterdam waar een taxi mij heen bracht. Ze raden het eigenlijk af om alleen te zijn de eerste dag. Dit omdat druppelen (de antibiotica en de traan druppels) best moeilijk kan zijn de eerste uren. Uit eindelijk viel dat wel mee. Ik heb de hele avond tv zitten luisteren, en rond 21:30 nog wat tv gekeken :).

De volgende ochtend ging alles goed, mijn ogen zagen er wel uit als die van een junk, maar gelukkig had ik daar een zonnebril voor. Met het OV ben ik richting de kliniek gegaan en daar bleek alles goed te zijn (120% zicht in beide ogen). Daarna ben ik zelf met de auto weer teruggereden (op 8 mins met de metro kan je gratis parkeren).

Ondertussen heb ik de maand nacontrole ook gehad en daar bleek ook alles goed te zijn.

Al met al blij dat ik het heb gedaan. Goede begeleiding en kan het iedereen ook aanraden.