Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Eindelijk mijn ogen gelaserd!

Door Esther Witteveen op 23 juni 2008

Onderstaand mijn ooglaser ervaring voor ooglasertrefpunt. De site waar ik zo ontzettend veel aan gehad heb bij het nemen van mijn beslissing. 

Ik heb zeker 10 jaar lenzen gedragen, maar na flink wat irritatie en drogen ogen, waren lenzen geen optie meer voor mij. Het werd een bril voor mij.

Na een week was met mijn bril op vond ik het ontzettend irritant om echt alle kanten op te kijken, behalve recht door mijn bril. Continu bewust van een bril en de wereld daaromheen.

Na lang nadenken en heel internet afgestruind te hebben dan toch maar de beslissing genomen om mijn ogen te laten laseren. Na een uitvoering vooronderzoek van 1,5 uur bleek dat ik in aanmerking zou komen voor Intralase Lasik Wavefront.

Mijn sterkte aan beide ogen: R -4,75 en 1.50 cilinder en links: -4,75 en cilinder 0.50Overigens was mijn maximum zicht met correctie (dus met lenzen of bril) rechts 60% en links 80%, niet echt denderend dus!

Op 19 juni was het dan zover. De ochtend eerst nog naar mijn werk gegaan, maar ik werd echt GEK van de zenuwen! Om 14.00 uur moest ik bij Optical Express in Amsterdam zijn waar de behandeling zou gaan plaatsvinden. Eenmaal daar aangekomen stond ik echt te stuiteren van de zenuwen! Eerst maar even een oxazepam in genomen .Alleen werd ik er niet echt rustiger van! Om 15.30 uur was ik dan eindelijk aan de beurt. Stuiterend van de zenuwen ging ik de OK ruimte in en kreeg wat verdovende druppels in mijn ogen. Hierna werd er een ring op mijn oog geplaatst waarna het flapje in mijn hoornvlies met de intralase kon worden gemaakt. Het eerste wat ik deed toen dit gedeelte van de operatie gedaan was? LACHEN!!! Hier was ik namelijk zoooo ontzettend zenuwachtig voor! Maar je voelt en merkt bijna niks! Heel even wordt de druk op je ogen opgevoerd, verlies je een paar seconden het zicht en dan is het gedaan. Op naar het tweede gedeelte: het laseren zelf. Eerst een oogspreider op mijn oog (ook iets wat ik een naar idee vond, maar eigenlijk totaal geen last van had) en dan de laser. Ook dat was maar 26 seconden per oog. Daar merk je echt helemaal niks van. Daarna nog even in de donkere uitrustkamer (waar de oxazepam dan eindelijk pas ging werken) en toen naar huis. Mijn ogen de rest van de dag dichtgehouden en de dagen goed gedruppeld volgens voorschrift.

De volgende dag mijn eerste nacontrole bij de optometrist: rechts 95% en links 100%!! Ik heb dus nog nooit zo scherp gezien!! En dan te bedenken dat het de komende maanden waarschijnlijk nog iets beter wordt!

Ik ben nu 4 dagen verder en nog flink aan het druppelen. Ik heb de eerste 24 uur wel wat last gehad van branderige ogen en af en toe steken, maar nu heb ik echt nergens last meer van! Zelfs niet van droge ogen!

Had ik dit maar jaren eerder gedaan!