Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Eng? tuurlijk! Twijfelen? Nee, gewoon doen

Door Nicole Kogelman op 29 september 2010
Tuurlijk zat ik ook te twijfelen...
wel/niet/wel/niet.... het gaat tenslotte om mijn ogen, tja... daar neem ik geen risico"s mee...
maar het idee dat ik misschien de rest van mijn leven zonder bril of lenzen door kan brengen dat zou een enorme verademing voor mij zijn!
Dus toch maar een vooronderzoek gepland! Ik heb eerst een afspraak gemaakt bij een andere ooglaser kliniek, waar ik niet 100% een vertrouwd gevoel bij kreeg,
ik ben daar onvoldoende geïnformeerd en de prijs kwam stukken hoger uit dan ik eigenlijk in gedachten had, dus nee, deze kliniek word het niet....

Het ooglaseren zelf had me wel enthousiast gemaakt, waardoor ik verder ging zoeken naar andere klinieken.

Ik kwam uit op international vision centers in Amsterdam, de site zag er goed, overzichtelijk en gedetailleerd uit en daarin tegen vond ik ook dat ze een goede prijs hadden én ook nog nacontroles doen in Nijmegen wat voor mij veel tijd scheelt omdat ik in de achterhoek woon.

Daar heb ik nog weer een paar dagen over heen laten gaan toen ik dacht ik bel gewoon eens op!
Ik moet zeggen dat de medewerkers van international vision centers me meteen een vertrouwd gevoel gaven, hun uitleg was tot in de puntjes en ze waren erg vriendelijk!
Ik heb een drukke baan en woon ver van Amsterdam af, dus vroeg ik of een vooronderzoek eventueel op de dag van de laser zelf kon, ze waren bereid om een uitzondering te maken.
Ik mocht nog elk moment afhaken als ik mij zou bedenken, zelfs nog op de laser dag!

De dag zelf was best een lange dag voor mij, ik kreeg eerst een heel aantal onderzoeken om te kijken of mijn ogen wel überhaupt geschikt waren om gelaserd te worden, in de tussentijd krijg je uitgebreide uitleg en kreeg je voldoende gelegenheid om vragen te stellen, wat ik heel belangrijk vond!

De medewerkers waren erg vriendelijk, behulpzaam en stelde me enorm op mijn gemak!

Uiteindelijk kwam het erop neer dat mijn ogen geschikt waren en de femto-second lasik met wavefront de best geschikte methode was voor mijn ogen en kon gelijk dezelfde middag de ooglasering ondergaan!
Over de prijs werd ik ook duidelijk geïnformeerd en kwam neer op de prijzen die op de site vermeld stonden!

De laser behandeling zelf was minutenwerk, ik heb het als vervelend ervaren, omdat je een druk op je ogen krijgt, maar pijn deed het niet, ik kreeg steeds weer verdovende druppeltjes in je ogen gedruppeld, waardoor ik geen pijn voelde.
Wel was ik zenuwachtig en wat angstig, ik had er alle vertrouwen in dat het allemaal goed gebeurde, maar.... het zijn je ogen! De medewerkers die bij de lasering zelf aanwezig waren stelde me op mijn gemak.

Ongeveer een half uur na de lasering ging de oogarts weer een aantal controles uitvoeren en vertelde dat het er allemaal goed uitzag en mocht ik alweer naar huis!

Ik moet eerlijk zeggen dat de 3 daarop volgende uren geen pretje waren, het was zeker even doorbijten, mijn ogen traande enorm en ik kon ze niet open krijgen, ik kon geen licht verdragen aan mijn ogen, als ik ze probeerde open te doen had ik het gevoel dat ik in een enorm felle zon keek, dus heb mijn ogen maar 3 uur dichtgehouden... dit was me wel wat tegengevallen.
Na 3 uur begon het geleidelijk aan prettiger aan te voelen, ik kon mn ogen langzaam weer openen en kon meteen al merken dat ik goed zag!
Diezelfde nacht moest ik met een beschermingsbrilletje op slapen, wat ik wel prettig vond, omdat je ogen dan goed worden beschermd.

De volgende dag kon ik goed zien, was nog wel wat gevoelig voor zonlicht, maar een zonnebril geeft daar prima uitkomst voor, die dag was de oogarts tevreden, ik had 100% gezichtvermogen terug!!!!
Ik had wel aan beide ogen een bloeduitstortinkje wat er al met al nog wel 3 weken heeft gezeten!
Van te voren had ik niet bedacht dat je je ogen wel heel erg vak moet druppelen, de eerste week antibiotica druppels en daarnaast nog kunsttranen 8x dgs, welke nu na een maand afgebouwd mogen worden!

Nu na een maand heb ik er geen seconde spijt van gehad dat ik de stap genomen heb om de ooglasering te ondergaan, ik ben mezelf en de medewerkers van international vision centers nog elke dag dankbaar dat ik het besluit heb genomen, want het is heerlijk om niet meer door het leven te moeten met bril of lenzen!

Petje af voor de kliniek, het is een klein groepje medewerkers, waardoor je steeds door de zelfde mensen van het begin tot het eind te woord gestaan word, voorgelicht, behandeld en gecontroleerd word, dat geeft voor mij vertrouwen die je moet krijgen om een ooglaser behandeling te ondergaan!

Ieder die dit leest en twijfelt ik zou zeggen: doen!!! Je krijgt er geen spijt van!