Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Er is doorlopend meegedacht gelet op mijn complicaties

Door Roan Borhem op 7 februari 2017
Beste lezer,

Eind 2015 van lenzen overgestapt op het dragen van een bril. Dit door zeer droge ogen, talgklieren die niet goed (verticaal) doorlopen en litteken-weefselvorming op het hoornvlies. Hierdoor last van bijzonder branderige ogen. Middels gebruik van verscheidene producten, waaronder Ciclosporine oogdruppels naar een situatie toe gewerkt waar de last dragelijk werd. Het dragen van een bril vond ik niet ideaal.

In samenspraak met arts nagedacht of een laseringreep middels SMILE zou werken. Begin oktober hiervoor bij Bergman Clinics in Velp een uitvoerig onderzoek gehad waarin de conclusie was dat de ingreep nu te vroeg kwam gelet op de kwaliteit van mijn ogen. Deze terughoudende houding gaf mij het vertrouwen dat kernwoorden als "kwaliteit, zorgvuldigheid en zorg" bij deze kliniek en arts duidelijk belangrijker zijn dan commercie.

Eind december in samenspraak de keuze gemaakt om de ingreep in te gaan.

Midden januari 2017 (ik was toen 33 jaar) heeft de behandeling plaatsgevonden in Utrecht. De behandeling verliep prima. De arts gaf duidelijk en rustig aan waar hij mee bezig was en wat ik kon verwachten.

De nazorg van de arts en het overige personeel was fantastisch: de tijd nemen om mij persoonlijk te ontvangen, rustig het verhaal aanhoren en meedenken in mijn ervaringen. Het zicht was binnen een dag al ideaal. De volgende dagen was het gevoel aanwezig "dat de wereld niet geheel klopt". Het wisselen tussen veraf kijken en dichtbij iets lezen gaf een onprettige indruk. Logisch werd mij verteld: de hersenen dienen te wennen aan de nieuwe situatie zonder bril.

Binnen een week was dit gevoel verdwenen en ontstond er een situatie waarin de last qua droge ogen geheel verdwenen is; dus zelfs beter dan voorafgaand aan de ingreep.

Conclusie: er is doorlopend meegedacht gelet op mijn complicaties, ik ben goed op de hoogte gebracht over de mogelijke risico"s, de kwaliteit van mijn ogen werd als belangrijker ervaren dan de commerciële verdienste bij een ingreep en de nazorg was bijzonder prettig.

Een zeer spannend traject vooraf dat heeft geresulteerd in enkel blijdschap en tevredenheid na afloop.

Voor vragen ben ik bereikbaar via:
rborhem@hotmail.com