Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ervaring Lasek behandeling bij Lasikcentrum Eindhoven, dokter Tutein Nolthenius.

Door Egon op 18 juni 2013
Van mijn bril kreeg ik spannings en hoofdpijn klachten. Dit werd steeds erger doordat ik veel computerwerk doe en veel lees. Bovendien heb ik last van droge ogen en irritatie t.g.v. allergie / pollen. Contactlenzen kon ik niet verdragen.

Ik heb erg veel baat gehad bij een basis cursus "Natuurlijk Zien" (zie natuurlijkzien.nl"). Na een training van een halve dag heb ik mijn bril af gezet en nooit meer gedragen. Dit heeft mijn hoofdpijn volledig opgelost.

Doordat ik in beide ogen een flinke cylinder afwijking had in combinatie met het computer / lees werk kreeg ik mijn zicht met alleen "natuurlijk zien" niet optimaal.

Op basis van de info op "ooglasertrefpunt" heb ik eind vorig jaar bij 2 klinieken informatie aangevraagd. Het was voor mij belangrijk dat de kliniek "in de buurt" is en goed bereikbaar met openbaar vervoer. Lasikcentrum stuurde een kort en bondige brochure met alle relevante informatie en een uitnodiging voor een informatie bijeenkomst. Van de andere kliniek kreeg ik een uitgebreide en luxe brochure gevolgd door regelmatig telefonisch contact om mij te overtuigen.

Dit heb ik uiteindelijk afgewimpeld waarna ik de voorlichtings bijeenkomst van Lasikcentrum heb bezocht. Na een zeer duidelijke en volledige presentatie waarmee de oogarts zelf alles uitlegt, wat er voldoende gelegenheid voor vragen en de mogelijkheid om een vooronderzoek aan te vragen.

Het mooie van Lasikcentrum is dat de oogarts altijd in de lead is. Deze heeft een goed team om zich heen. Alles word nauwkeurig bijgehouden in het dossier. Je spreekt dus bij iedere afspraak de oogarts zelf. Ook de communicatie met de andere oogarts(en) blijkt prima. Toen dokter Tutein Nolthenius een keer vakantie had werd ik bij de controle afspraken perfect door dokter Bootsma geholpen.

Op mijn eigen verzoek kreeg ik de lasek behandeling. Ik wilde het risico op nog drogere ogen zoveel mogelijk vermijden. Bovendien wrijf ik veel in mijn ogen (wat dus niet mag !). De nadelen zijn meer pijn (2 dagen zeep in je ogen) en een veel langere hersteltijd. Bij mij duurt het ca. 5 weken tot ik weer goed zie.

De operatie werd gedaan in Boxtel. Alles is daar uitstekend verzorgd. Vlak voor de operatie worden je ogen nog een keer opgemeten. Dit stelde mij ook gerust (je wilt niet "fout" gelaserd worden).

De dokter is zeer ervaren en kundig. Bovendien stelt hij je op je gemak en legt als je dat wilt uit wat hij doet. Er mag zelfs een toeschouwer mee.

Na de operatie ontvang je de benodigde medicijnen, instructies en een donkere zonnebril. Ook wordt de 1e controle gepland (op de volgende dag). De oogarts (of een collega) is 24 uur per dag bereikbaar voor noodgevallen. Ik heb er gelukkig geen gebruik van hoeven maken.

Uiteraard heb ik me exact aan de instructies gehouden (zelfs niet in mijn ogen gewreven). Ook moet je de rust en het geduld op kunnen brengen, en je ogen de tijd gunnen om te genezen. Dit vereist ook vertrouwen in de dokter en zijn team. Men luistert in ieder geval goed als je probeert te omschijven wat je ziet en hoe de genezing verloop.

Bij mij was na een herstel periode van ca 4 maanden de restafwijking te groot waardoor ik nog niet optimaal kon zien. De oogarts bood mij daarom een gratis nabehandeling aan. Deze is inmiddels gedaan met een uitstekend resultaat.

De behandeling heeft geen invloed gehad op mijn droge ogen.

Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Mijn rechteroog is gelaserd op "monovisie". D.w.z. dat rechts mijn lees oog is (bijziend gemaakt). Hierdoor heb ik geen leesbril nodig. Het is een verademing dat mijn cylinder weg is (zeer scherp beeld).

Links heb ik alleen nog een cylinder van 1.5. Ik ben van plan om die er ook nog uit te laten halen om mijn zicht in de verte nog te verbeteren.