Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ervaring Lasikbehandeling bij Care Vision Amsterdam

Door Jolanda Lookman op 22 september 2008

Op 28 juni 2008 heb ik een vooronderzoek gecombineerd met een artsenonderzoek laten doen bij deze kliniek.
Ik heb vooraf gevraagd om deze combinatie omdat ik toch al zeker wist dat ik de behandeling zou willen en vond het dan ook efficiënter om dit op 1 dag plaats te laten vinden.

Op deze dag kreeg ik te horen dat ik voor een Lasikbehandeling in aanmerking kom. Dit vond ik een fijn vooruitzicht, omdat je dan nauwelijks napijn hebt en vrijwel meteen weer goed kan zien.

Ik heb er voor gekozen om de behandeling op 19 september te laten doen. Dit, omdat we eerst op vakantie zouden gaan en je na de behandeling een maand niet mag zwemmen en veel moet druppelen, dit is niet echt handig op je vakantie.

Op de dag van behandeling werd ik `s ochtends gebeld of ik zo snel mogelijk naar de kliniek wilde komen, omdat ze bij het vooronderzoek vergeten waren met verwijde pupillen een oogmeting te doen.

Dit vond ik het enige minpuntje; hierdoor moest ik al 3 uur voor de behandeling in de kliniek zijn, waardoor deze dag natuurlijk extra lang duurde. Na de meting kreeg ik nog een extra scan van beide ogen en daarna "tegendruppeltjes" om de pupillen te laten vernauwen.

Rond 14.15 was ik aan de beurt en kreeg in het voorkamertje info over het druppelen. Vlak hiervoor kreeg ik een valiumtabletje en thee met suiker, om je een beetje rustiger te voelen. Toch was ik best wel nerveus en zag vooral op tegen het spreidertje in m,n ogen en het vacuum apparaatje wat erop gezet wordt om het flapje te snijden.
Het gebied rond je ogen werd gejodeerd, mutsje op en slofjes om je schoenen en ik werd naar binnen geroepen.

De ok-kamer zag er schoon en modern uit. Het bed waar je op plaatsneemt is lekker comfortabel. Toen ging het heel snel, binnen 10 minuten wordt je echt heel efficiënt geholpen! Het spreidertje was helemaal niet naar en heb dit nauwelijks gevoeld! Hetzelfde geldt voor de vacuum zuiger.
Het enige wat ik gevoeld heb is het snijden van het flapje, wat een kort licht branderig/stekerig gevoel gaf, maar dit was zo weer verdwenen.

De laser gaf een knetterend geluid en duurde maar kort. Je ruikt dan een lichte schroeilucht, maar ook niks om je druk over te maken.

Het flapje wordt daarna teruggelegd en je voelt dan een koude vloeistof, wat ik het lekkerste vond van de behandeling, dit voelt heerlijk fris! Het volgende oog wordt dan behandeld en voor je het weet is het weer klaar!
Je mag dan klokkijken en het was toen 14.29.

Weer terug in het voorkamertje heb ik meteen gezegd: dit was een fluitje van een cent! Als het nodig zou zijn, zou ik het zo weer laten doen! Ik heb echt niets hinderlijk of pijnlijk ervaren van deze behandeling!

Meteen na de behandeling zie je nog een beetje wazig, maar dit wordt steeds beter! `s avonds kon ik de ondertiteling van de tv al perfect lezen en de volgende dag zie je nog beter!
Napijn heb ik nauwelijks gehad; een beetje droog gevoel, af en toe steekjes en een licht drukkend gevoel.

De volgende dag op nacontrole en het flapje van het rechteroog was al mooi vast. Bij het linkeroog was het flapje nog niet helemaal vast. Die dag had ik het gevoel alsof m,n contactlens niet helemaal lekker zat en was de volgende dag verdwenen.

De dag erna alweer auto gereden! Ik merk dat het zicht links perfect is, rechts is dit een fractie minder.

Donderdag ga ik weer terug voor nacontrole en ik ben benieuwd wat er uit de oogmetingen komt!

Alles is me ontzettend meegevallen! Ik hoop zo andere mensen "over de streep te kunnen helpen" die zich willen laseren. Lasik is echt een fluitje van een cent en het is heerlijk om zonder hulpmiddelen alles haarscherp te kunnen zien!