Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ervaringen met lensimplantaat

Door Wendie Hagendoorn op 7 april 2007
Graag wil ik mijn verhaal doen over de lensimplantaat-operatie, die verricht is bij VisionClinics in Bussum.

Ik heb een oogafwijking van ongeveer -10 met een cilindrische afwijking aan beide ogen. Laseren was dus niet mogelijk omdat het weg te laseren weefsel dan teveel zou worden.

Ik heb de operaties in juli 2006 laten uitvoeren, twee weken achtereenvolgend. De ingreep duurde twintig minuten. Vantevoren werden mijn ogen gedruppeld om de pupil te verwijden.

Voor de ingreep werd ik op mijn gemak gesteld, heel prettig. De ingreep zelf voelde ik niet, maar de verdoving mbv een naald achter het oog was wel pijnlijk. Ik kon zien met het andere oog. Met het oog dat behandeld werd, zag ik schaduwen.

Na de ingreep werd het oog afgeplakt en het verband mocht er na 4 uur af. Meteen kon ik al goed zien!

Ik draag al vanaf mijn achtste jaar een bril en vanaf mijn achttiende jaar lenzen. Het feit dat ik zonder hulpmiddel kan zien is voor mij een enorm plezier. Eindelijk kan ik "s nachts zien wat de wekker aangeeft en hoef ik mijn bril niet op te zetten alvorens uit bed te gaan. Geen geïrriteerde ogen meer, geen lenzen die je zomaar kunt verliezen, geen eiwitaanslag….niets…gewoon zien.

Daarvoor ben ik de optometristen en de oogarts, die mij geholpen hebben bij Vision Clinics Bussum, zeer dankbaar.

Het is voor mij daardoor een operatie die ik iedereen zou kunnen aanraden!