Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ga met een deskundige kliniek in zee.

Door Ivo Vos op 17 februari 2013
11 januari 2013.

Na 8 a 9 jaar geleden eens een keer geinformeerd te hebben of het het uberhoubt mogelijk was om mijn plus sterkte te laten laseren kreeg ik als antwoord dat dit nog niet mogelijk was maar wellicht dat dit wel in de toekomst mogelijk zou worden.
In 2012 toch nog maar eens gegoogeld of het inmiddels al mogelijk is een plus sterkte te laseren las ik tot mijn verbazing dat het inmiddels mogelijk was tot een maximale plus sterkte van +6 te laseren mits beide ogen gezond zijn.
Na heel wat informatie en filmpjes opgezocht te hebben via google ben ik toch maar eens gaan bellen met diverse klinieken tot mijn verbazing vond een kliniek in Nijmegen op de Wijchenseweg, gezien ik zelf in Nijmegen woon leek mij dit wel handig.

Ik heb hierop meteen een afspraak gemaakt en kon binnen niet al te lange tijd terecht voor een vooronderzoek.

Ik droeg op dat moment sinds 2 maanden hele dagen een bril omdat ik na 12 jaar zachte lenzen niet meer kon velen aan mijn ogen en ik beter door de bril kon lezen dan met lenzen, de sterkte aan mijn ogen was + 4.50 rechts en + 4.00 links ook is mijn rechteroog van kind af aan al een zogenaamd lui oog.

Op 11 december 2012 kon terecht voor een voorondezoek hierbij word gekeken naar je huidige gezichtvermogen en worden diverse testjes gedaan waarbij je je kin in een houder moet leggen voor brildragers al bekend omdat je dit soort testjes ook bij de opticien krijgt.

Hierna volgde een gesprek met Richard en werd er verteld dat ik zeer moeilijke ogen heb maar het wel mogelijk was om deze te laseren.

Richard had een sterkte van + 6.25 rechts en + 4.75 aan mijn linker oog gemeten (dus vrij fors) maar vertelde hierbij dat dit nog door diverse nametingen kon veranderen.

Door deze sterkte en mijn leeftijd (43) konden mijn ogen komende jaren nog iets verder achteruit gaan waardoor het mogelijk zou zijn dat ik in de toekomst toch weer een licht leesbrilletje van + 1 zou moeten gaan gebruiken. Mijn rechteroog zoals eerder genoemd is een luioog waar ik op dat moment 85% mee kon zien, Richard vertelde mij dat dit met het laseren niet beter gemaakt zou kunnen worden dus na het laseren zou ik met dit oog hetzelfde gaan zien als nu door mijn bril.

Ik was al lang blij dat mijn ogen geschikt voor het laseren waren en als ik hetzelfde zou kunnen zien als ik nu door mijn bril zou kunnen zien was ik de gelukigste man van de wereld eindelijk van die gvd..#*/*#.... bril welke altijd besloeg voor mijn gevoel vettige glazen had en ik maar niet aan kon wennen.

Alles over de behanding van het laseren en de werking van de ogen werd uitgelegt en ik kreeg papieren mee om er eens over na te gaan denken, ik vertelde Richard dat ik nergens meer over hoefde na te denken als ik van mijn bril af kan komen dan ga ik het gewoon doen!

De afspraak voor het medische onderzoek had ik 7 januari 2013 hier werden dezelfde testjes gedaan als in het vooronderzoek en werden beide ogen gedruppeld om je puppilen groot te maken waarna er met een lampje in beide ogen werd gekeken, al met al was dit onderzoek ook prima voor het laseren van mijn ogen.

Op vrijdag 11 januari 2013 om 12 uur was het de grote dag mijn ogen werden gelaserd in de kliniek in Amsterdam.

Na nog wat testjes welke ik in Nijmegen ook al had gehad en een gesprek met de oogarts die mij nog eens duidelijk maakte dat ik een luioog had en ik een sterke + afwijking aan mijn beide ogen had waardoor ik toch over enkele jaren op een licht leesbrilletje van + 1 zou kunnen uitkomen heb ik het contract getekend.

Ik was net de kamer uitgelopen waar dit gesprek plaats had gevonden toen werden er 4 namen opgeroepen waaronder mijn naam iedereen mocht zijn bril achter laten op de bali en we konden mee naar achteren lopen. Hier kreeg je de steriele kleding over je eigen kleding aan en werden je ogen gedruppeld met verdoving druppels.

Onderwijl het druppelen werd het gehele proces van het laseren weer uitgelegt door de medewerksters.

Ik ben zelf niet zo een groepsmens maar vond het in dit geval toch wel heel fijn om met meerdere personen dit tegelijk te ondergaan.

Als derde persoon was ik aan de beurt met de nodige gezonde spanning ging ik naar binnen op de gang kwam ik mijn 2 voorgangers tegen waarbij het flapje inmiddels van was geperforeerd waarna ik mocht gaan liggen op een soort van tandarts stoel.

Wederom werd er verteld wat er ging gebeuren en ik moest kijken naar een rood laserlampje er werd een spreider op mijn oog gezet ( doet overigens tegen mijn verwachtingen in geen pijn ) en er werd een ring op mijn oog gezet en je voelt lichte druk op je oog waarna de laser in actie kwam circa 30 seconden per oog de oogarts telt af van 30 naar 0.

In deze 30 sconden is het zaak om stil te blijven liggen en naar het rode laserlampje te blijven kijken, al word dit steeds moeilijker omdat je met dit oog steeds waziger gaat zien.

Hetzelfde proces gaat zo bij het andere oog ondertussen staan er veel medewerksters rondom je heen welke je rustig proberen te houden d.m.v. aanraking op je arm.

Als dit gedaan is kan je buiten de behandelkamer even op een stoel gaan zitten en zie je zeer wazig je kan een bekertje water krijgen en krijgt wederom verdovende oogdruppels.

Al vrij snel werd ik begeleid naar de volgende behandel kamer hier mocht ik wederom in een soort tandarts stoel gaan liggen en hoorde ik in het engels de oogartsen de benodigde instelwaardes van de laser na lopen. Hierna worden je oogleden gedesinfecteerd en krijg je een soort plastic doek over je gezicht heen geplakt waarna alleen je ogen nog vrij zijn.

Hierna word je onder de laser geplaatst en word het flapje van oog los geklapt, de oogarts vraagt je naar het rode laserlampje te kijken waarna het laseren begint.

Van het laseren zelf voelde ik totaal niets ik ruikte een klein beetje brandige lucht. Ook dit proces duurt ongeveer 30 seconden per oog waarna het flapje weer op mijn oog werd geplaatst en de oogarts met een heel klein wissertje het flapje glad strijkt en dat was dan het ooglaseren compleet pijnloos.

Ik werd onder de laser vandaan gereden en kreeg hulp met opstaan en werd naar buiten de behandelkamer geleid, ik kon al meteen zien welliswaar zeer wazig maar ik kon zien en dat zonder bril.

Ik kon mijzelf van de kleding ontdoen en werd naar de wachtruimte toe begeleid waar mij vrouw nog steeds zat te wachten al met al was ik 55 minuten achter geweest.

Hierna werd het flapje gecontroleerd en mocht ik om 14.15 uur naar huis, wij hadden besoten geen hotel overnachting in Amsterdam te boeken maar gewoon naar Nijmegen terug te rijden.

Het nadeel hiervan was de zeer laagstaande zon ongeveer bij Utrecht begonnen mijn ogen lichtelijk te branden vanaf deze tijd heb ik mijn ogen dicht gedaan en een zonnebril op mijn neus gezet, zelfs met mijn ogen dicht en de zonnebril op deed het zonlicht nog pijn

Eenmaal thuis gekomen ben ik op de bank gaan liggen met de rolluiken dicht de bril welke ik in Amsterdam bij de kliniek had gekregen opgezet en een uurtje gaan liggen, hierna moest ik weer opstaan voor te druppelen. Ik ging steeds beter zien en om 17.30 trok ik mijn eerste biertje los.

Wel bleef ik met mijn linker oog wazig zien ook de dag erop moesten we om 09.00 in Amsterdam bij de kliniek zijn het was er vrij druk.

Ik zag met mijn rechter oog zeer scherp van dichtbij maar met mijn linker oog zeer wazig, na wat controle"s vonden de medewerkers in Amsterdam het toch verstandig dat de oogarts naar mijn linker oog nog ging kijken wellicht dat het flapje verschoven was achteraf bleek dit gelukkig niet het geval en ga ik met de dag al beter en scherper zien.

Al met al ben ik tot op heden zeer tevreden met het eindresultaat de bril heb ik in het nachtkastje gegooit en de ongebruikte lenzen heb ik terug gebracht naar de opticien laat ze daar maar iemand anders gelukkig mee gaan maken.

Ik ben er nog niet helemaal daar is het nu ook nog te kort voor na de behandeling maar ik heb er zeer goed vertrouwen in dat de nazorg prima zal gaan verlopen.

Mijn tip: ben je de bril en lenzen net zo zat als ik het was en twijfel je om een ooglaser behandeling te ondergaan bespaar dan zeker niet op de behandeling ( je hebt immers maar een paar ogen ) en ga met deze deskundige kliniek in zee.

Bedankt Richard & Coby, Prof. Dr. Bozkurt Seneren, Dr. Otto Wolter en uiteraard alle medewerkers van International Vision Centers

Met Vriendelijke Groet,

Ivo Vos