Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Geduld vaak hard nodig bij Lasek

Door Norbert op 14 september 2007

Allereerst wil ik toch even klagen over Visionclinics te Bussum. Ik kan niet zeggen dat de medewerkers onvriendelijk waren maar het is er een zooooooooo gigantische lopende band werk dat er geen persoonlijke aandacht aan de klant wordt geschonken. Dat viel me vies tegen. Het gaat immers om je ogen en om een operatie waar toch enkele risico"s aan vastzitten. Veel te drukke en snelle uitleg. Bovendien staat in hun brochure op pagina 6 par. 6

"Dezelfde oogarts van vooronderzoek tot en met de laatste controle."

De oogaarts heb ik hooguit 2 minuten gesproken. De nacontroles waren bij een optometriste. Hier hou ik dus niet van. Zou ik het over moeten doen dan nooit meer in Bussum.

Maar goed... hoe is het gegaan?

Op 21 augustus had ik een druk maar een (voor mijn idee) volledig vooronderzoek. Ik kwam in aanmerking voor de wat pijnlijkere LASEK methode. Mij best want ik ga voor een optimaal resultaat en niet voor een snel resultaat. Omdat ik al een optie voor een behandeldag genomen had kon ik op 23 augustus worden gelaserd. Weer dezelfde snelle uitleg over verdoving, druppels, pijnstillers. Een valium en pijnstiller geslikt en om 15.40 uur was het zoveer. Van de hele behandeling voelde ik nulkommanul. Helemaal niets. Meteen naar huis en gewoon gewerkt. In de avond werd ik iets moe maar niets bijzonders. Die nacht geslapen als een blok. Omdat je bandagelenzen krijgt ter bescherming van je ogen had ik uiteraard wat irritatie maar dat viel mee. In de nacht van vrijdag op zaterdag (2e nacht) had ik behoorlijk last. Tranende ogen, steken, irritatie. Gelukkig heb ik verdovingsdruppels meegekregen zodat ik de boel rustig kon houden. Heeft prima gewerkt. Zaterdag moest ik werken. Ging wel maar had beter vrij kunnen nemen. Zondag was ik lekker thuis. Maandagochten gingen de bandagelenzen eruit en de irritatie was weg. Achteraf gezien... geen prettig weekend maar zooooo erg was het dan ook weer niet. Effe doorbijten. Het zijn maar drie dagen.
Qua zicht werd het toen slechter. Dinsdag (5e dag na het laseren) kon ik weer in de auto gaan rijden. Wazig zicht maar goed genoeg om ook alles in de verte te kunnen zien en onderscheiden. In die week werden de ogen langzaam iets beter en eind van de week zag ik met links al redelijk scherp met rechts niet. Op 5 september (2 weken na het laseren) weer een nacontrole. Links op 85% rechts op 65%. Zag er allemaal prima uit. Volgens de optometriste duurt het nog weken voordat het zicht helemaal hersteld is. Waarom het rechter oog slechter is dan het linker wist zij ook niet maar ook dat schijnt normaal te zijn. Kan bijtrekken. Geduld, geduld, geduld. Ok. Heb ik. Want ik kan alles doen wat ik moet doen. Dus ik wacht wel af. Het probleem zit hem er trouwens in dat de nieuwe cellaag niet regelmatig groeit en dus niet glad is. Dat zorgt dus voor een wazig beeld en geldt voor iedereen.
In die dagen na de controle verslechterd het zicht. Lezen is even moeilijk tot onmogelijk. Ook links wordt het onder het autorijden wat waziger. Dat geeft me eerlijk gezegd een goed gevoel want dat betekend dat er iets in mijn ogen gebeurd.
Zaterdag de 8e naar de bioscoop. Vermoeiend. Rechts wil het nog niet.
Vandaag is het laseren 3 weken geleden. De laatste week is er eigenlijk niets veranderd. Links is scherp tot soms zeer scherp. Rechts wil het niet echt bijtrekken. Ik weet dat ik geduld moet hebben (kan maanden duren) maar omdat het verschil met links wel erg groot is ben ik bang dat het toch niet goed gecorrigeerd is. Maar dat is op de feiten vooruit lopen.
In ieder geval kan ik nu alles doen: autorijden, lezen, achter de pc werken.... hoofdpijn heb ik nooit gehad. Soms een beetje moe van te veel tv kijken (doe ik gelukkig weinig) en lezen.
In ieder geval zie ik nu al beter dan voor het laseren zonder bril.

Ik laat jullie weten hoe het verder gaat.

Wat zijn jullie ervaringen met Lasek en met name bij Visionclincs (Bussum)?

Berichten aan: nobbi at hotmail.com