Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Geen bijwerkingen en gewoon perfect zicht

Door Sander Agricola op 24 juli 2015
Na 15 jaar (zachte) lenzen gedragen te hebben kreeg ik steeds meer last van mijn ogen: "s avonds had ik droge ogen, en zodra ik thuis kwam van werk moest ik wel een bril dragen om mijn ogen weer wat rust te geven. Toen de opticien me vertelde dat er bloedvaatjes begonnen in te groeien en ik binnen afzienbare tijd helemaal geen lenzen meer mocht dragen was het voor mij duidelijk: Het werd tijd om te laseren.

Uiteraard begon mijn speurtocht naar de juiste techniek en kliniek via heel veel lezen op internet. Onder andere deze site bracht me tot het besluit dat ik het liefste ReLEx smile zou ondergaan, ondanks dat deze techniek de duurste van allemaal is, sprak het snelle herstel en de veel kleinere kans op droge ogen ontzettend aan. De reden dat ik voor Medifocus gekozen had was enerzijds dat deze bijna alleen maar goede recensies had, en anderzijds omdat deze slechts een uur vanaf Limburg ligt waar ik woon.

Tijdens het vooronderzoek kwam ik meteen al tot de conclusie dat dit een kleine priv├ękliniek is waar het bijzonder persoonlijk is allemaal. Geen grote fabriek waar je met z"n 10-en tegelijkertijd wordt geopereerd, maar echt 1 voor 1 en je hebt altijd contact met Dr. van Cleynenbreugel. Bij het onderzoek bleek als eerste dat mijn hoornvlies in ieder geval dik genoeg was voor laseren, bij het traanvocht onderzoek bleek dat ik vrij weinig traanvocht had. Dit verklaarde dus ook de droge ogen die ik ervoer met lenzen, en waarom ik de lenzen niet meer verdroeg. Dr. van Cleynenbreugel vertelde dat Lasik (met het flapje) voor mij dus al geeneens een optie zou zijn. Aangezien je hierbij zeker het eerste jaar een stuk drogere ogen krijgt, en ook risico hebt op blijvend drogere ogen. PRK zou nog wel kunnen, maar als je leest hoe lang de hersteltijd hierbij is, ben ik alleen maar blij dat ik dus voor een kliniek die ReLEx smile aanbiedt gekozen had.

De behandeling zelf heb ik als zeer prettig ervaren. De dokter legt nogmaals stap voor stap uit wat er gaat gebeuren, en wat je wel en niet moet doen tijdens het laseren. Het laseren was echt in no-time voorbij: Je gaat met je hoofd onder een apparaat en dan zie je een knipperlichtje die langzaam uit gaat. Vervolgens kom je onder het apparaat vandaan en zie je alleen maar 1 grote waas... Dit was het enige wat ik enigszins spannend vond: Immers, je zicht is tijdelijk weg!!! Vervolgens wordt via een sneetje van 2mm het weg gelaserde deel weggehaald. Dit is volledig pijnloos, ik voelde enkel een soort van jeukend gevoel aan mijn oog. Zodra het stukje eruit wordt gehaald zie je meteen weer een stuk scherper. Al met al duurde de hele behandeling nog geen kwartier, en stond ik alweer buiten de operatie kamer.

Na de operatie zie je de wereld een beetje mistig, maar je kan zonder problemen terug lopen naar de auto (rijden is een ander verhaal). Op de terugrit had ik wel last van prikkende ogen en merkte ik dat het fijnste was om ze maar gewoon dicht te houden. Daarna heb ik "s middags even een dutje gedaan, puur omdat de ogen dichthouden fijner was. "s avonds, met behulp van de druppels, ging het alweer een stuk beter en heb ik nog gewoon even tv gekeken (met leesbare ondertitels). De dag erna was de pijn al grotendeels verdwenen, ik merkte nog wel dat het eerste half uur na het druppelen het prima gaat, maar je daarna uit gaat kijken naar het druppelmoment (achteraf hoorde ik dat vaker druppelen best had gemogen). Hoe dan ook: de dag na de behandeling moest ik voor mijn werk nog even 2 uur op de computer werken, dit ging wel, maar was gewoon erg vermoeiend omdat het lastig is focus te houden op korte afstand. Tv kijken ging wel zonder problemen. Ook moest ik nog even een stuk autorijden en ook dit ging zonder enige problemen. Wat betreft pijn: Deze had ik eigenlijk gewoon niet meer! Ik had dus scherp zicht en geen pijn, meteen de dag na de operatie!

De week na de operatie werd het zicht steeds iets stabieler (vooral op korte afstanden is in het begin lastig, ver weg is vrijwel meteen scherp). En de droge ogen werden steeds minder. Na een wat langere tijd had ik alleen nog bij een hele dag computeren last van droge ogen, maar een druppeltje erin en ik kon weer enkele uren vooruit.

Inmiddels zijn we alweer enkele maanden verder, en dit is mijn eindconclusie:
- Mijn zicht is perfect!! Bij metingen bij Medifocus blijkt dat ik precies op 0.0 uit ben gekomen!! Dit is enigszins een geluk, want met laseren is het geen garantie dat je precies op 0 uit komt, maar bij mij is dit dus wel het geval gebleken.
- Ik heb bijna geen last meer van droge ogen, door het gebruik van lenzen droogden mijn ogen altijd verder uit waardoor ik er echt last van kreeg. Het laseren geeft je dan wellicht iets drogere ogen dan zonder laseren, maar dit is in mijn geval nog altijd een stuk beter dan met gebruik van lenzen. Ik heb de oogdruppels nog wel liggen, maar gebruik ze zeer zelden als ik vermoeide ogen heb.
- Ik heb totaal geen last van bijwerkingen zoals sommige mensen ervaren. Dus geen halo"s, geen starbursts en ook geen verminderd nachtzicht, gewoon: perfect zicht.

Voor mensen die twijfelen om te laseren zou ik het absoluut aan raden, het is zelfs zo dat nu mijn vrouw gezien heeft hoe goed het bij mij is gegaan, zij binnenkort ook ReLEx smile wil ondergaan bij Medifocus.